Let iz bajke
Fun & lifestyle

Tipično Balkanski ili ti ga vodič za ne Hrvatice…

Jako volim Hrvatsku. Volim je kao fini ručak i zagrebački odrezak znači puuuuuno. Nisam Japanka da je volim više od obitelji al svejedno puno. I znaš što ponosna sam na nju i bila bi još ponosnija da političari odu radit preko granica, kao što sve vise Hrvata odlazi… Al’ ježi ga, to mogu sam sanjat. Pih… No… Zato sam odlučila napisati vodič za strankinje ako se koja, nekim slučajem zaljubi u nekog od naših, da žena zna šta je čeka! Oprostite mi svi Balkanci al’ moram…

young-791849_960_720

Pa draga moja ne-hrvatico (fkt nezz kako se to piše) ako se ikad zaljubiš u Hrvata imam par hmm (stotina) savjeta za tebe. Btw, znam da mogu / smijem puno toga napisati jer tipični Hrvat ne čita dulje od 7 redaka a i ovo nije sportski list. Dakle da počnem:

Ako si žena koja ima svoje mišljenje budi svjesna da ispadaš arogantna i umišljena jer ovdje svi moraju misliti isto. Mi drugačiji smo glupi i čudni i fuuj smo.

Ako si žena koja ima planove, ciljeve, ne daj boze poslovnu ideju… tad si sanjar il’ dolaziš iz potkovane obitelji. Nemaš pravo imati plan, žensko mučko đubre. Biži tamo… sjedi kući, kuvaj kavu.

Ako imaš dobar posao il Boze sačuvaj veću plaću od njega (svog Balkanjerosa jelte) nekom si dala il’ ako nisi baš lijepa onda imaš “vezu” you know mito & korupcija.

Ako si mršava – bolesna si. Da pojasnim – postoje lokalne babe a nisu službeno vračare (mi ih zovemo google satelit jer sve znaju i vide) ugl eeee te bake dat će ti dijagnozu. Shvati je ozbiljno, jer ipak one sve znaju.

Ako si debela, e onda si neuredna, lijena i ne držiš do sebe. (ne možeš im udovoljit kako god okreneš, da znam).

Ako si sređena i našminkana tad si odmah umišljena i puna sebe (i govorit će da spavaš sa šminkom i prepisat’ će ti plastiku i silikone).

Ako si ne našminkana nemarna si i demode…

Ako si školovana tad si snob, koji pametuje i tvoja titula ti ne da pravo da ispadaš inteligentnija od muža, svih ostalih muškaraca i svekrve. (ovo osobito upamti jer je od životne važnosti!)

Ako si manje obrazovana još manja prava imaš. (Jbg, pravde u nas nema.)

Ako znaš kuhati svekrva, zava i sve tetke su svejedno bolje od tebe (što god da znaš kuhati, kakva god tvoja jela bila, ako ti pita i sarma nisu vrhunske badave ti sve.)
Ako ne znaš kuhati e onda si nastradala. (Bolje upiši tečaj i plati nekoj babi u selu da te sve nauči brže bolje i daj dodatnu stoticu, eura naravno, šta pitaš čega, da ne rastrubi o tome sve po selu… makar ni to ti nije jamstvo ničeg).

Ako si marljiva previse se miješaš i petljaš u sve.

Ako nisi marljiva onda si lijenčina i nisi vrijedna da budeš žena jednog Balkanca.

Ako voliš čistoću budi svjesna da je kuća tvoje svekrve, zave i svih bivših cura tvoga muža, čistija od tvoje.

Ako imaš jedno dijete onda se praviš važna i ne voliš obitelj i djecu i škrta si naravno i svi te mrze.

Ako imaš više djece onda si seljanka koja nije čula za zaštitu.
Ako se udaš prije 20-te ne moralna si, ako se udaš poslije 30 te onda si “starija” i bio ti je zadnji voz.

Eto to bi ti bilo otprilike to 🙂
Unaprijed se ispričavam svima koje sam povrijedila i čestitam im jer očito nisu tipični 😉
To sve moraš znati. Ako su te moje riječi obeshrabrile, es tut mir leid… sorry, oprosti bit će bolje za domaće cure.

I za kraj molitva: dragi Boze idući put pls me stvori kao frajera, po mogućnosti – Balkanca. Hvala

Josipa

Komentari

Neki baner