Iz njegovog kuta

Seksipil…

Svako malo mi pogled zastaje na ženama srednjih godina. Mislim, nije to od jučer. I kada sam imao 20 maštu su mi najčešće raspirivale žene 40-tih i 50-tih godina. Molim Vas da se ostale ne nađete uvrijeđenima. Znači, kada sam bio mlađi direktan pogled u oči od strane starije žene bi me doslovno blokirao. Osjetio bi neko čudno strujanje tijelom. Bilo da me taj pogled okrznuo u šetnji gradom ili dok sam se vozio tramvajem doma s faksa, rezultat bi bio isti.

vok

I onda sam skužio da uopće nije stvar da li žena ima 20, 30, 40 ili 50 godina… stvar je u tome da ona zrači nečim posebnim. Da ima ono nešto, ženstvenost, senzualnost, blagu dozu seksipila. Uopće nije stvar u tome da ona mora biti lijepa, seksi, izazovna. Ma ne, to uopće nije istina. Bitan je taj kako ga mi svi znamo popularno nazvati Faktor X. I ono što me zaista jako privlači na ženama je njihov stav.

Kada uđe u prostoriju da ti zastane dah od načina kako je ušla, onako sigurna u sebe, puna samopouzdanja, energije, da zna što želi od života i da joj to nešto nitko ne može oduzeti. Zna da je posebna i željena iako je sama, bez muškarca. Jer imati muškarca ne znači da si posebna, a da druge nisu. Muškarca može imati svaka. Ali pitanje je -Kakvog muškarca?

Ona koja je sigurna u sebe neće si dozvoliti da se njezini kriteriji svedu na minimum. Ona zna da zaslužuje najbolje i nije joj problem čekati da to, najbolje za nju i uđe u njezin život. Ne želi biti sa bilo kojim samo zato da ne bude sama. To samosvjesna i samostalna žena čini. Čeka onoga kakvog si je u glavi odabrala. I vjerujte mi, itekako mi vjerujte, dočeka ga.

I sada, dok sam i ja u nekim zrelim godinama, volim pogledati lijepu ženu, sa oblinama ili bez, ženu koja zrači posebnim šarmom, toplinom, ženu koja zna da može pokoriti svijet. Ženu kojoj su godine dale sjaj u očima jer su naučile u čemu treba u životu uživati, da ne treba ničemu robovati. Ženu koja zna da su borice oko njezinih očiju i usana samo znak da se voli smijati i da u tome uživa. Njihova lijepa put se nije s godinama smanjila, njihove obline su dobile na zrelosti i nose ih s ponosom.

Ne boje se nositi jake boje, mirise, titule. Ne boje se, jer su jake žene.

Vjerujte mi drage moje, ono što vas čini najprivlačnijom u oku muškaraca je vaš stav. Stav da znate da ste posebne, da znate da ste ženstvene, seksipilne. Stav koji vas odaje da ste mudre, da ne radite psihoanalize iz svake poruke, da ne radite drame oko neuzvraćenog poziva. Vi ste dame koje drže do sebe, cijenite se i volite. I zato ste u našim očima još poželjnije. I nemojte misliti da muškarci gledaju i žele samo djevojke od 20. Vjerujte mi, to nije istina. Svaka dob nosi svoju čar. I ja se prepuštam toj čari. Tko zna koga mi ta čar donese? Možda baš tebe koja čitaš ovo. Koliko imaš godina? 20, 30, 40, 50… Nevažno, godine nisu važne. Ljubav se desi ili ne, klik postoji ili ne. Ti se samo prepusti, prepusti tom čarobnom osjećaju i zapanjit ćeš se kada vidiš gdje će te on odvesti.

Dame, moj naklon… i da, zauzmite stav.

Vaš Lovro.

Komentari

Neki baner