Život

Muško – ženska posla…

Onaj osjećaj kad te muškarac udostoji time što će se pomaknuti dok ti usisavaš. Naravno, nakon što si to rekla par puta, jer, pobogu on gleda TV. Mislim, i mi žene smo stvarno bezobzirne. A on je prije toga uradio super-težak muški posao. A šta mi radimo!? Ništa!

coffee

On bi to, ionako sve završio za pola sata. Samo kukamo, a oni ‘jadnici’ se lome i psihički i fizički. Pa se onda još pojavimo mi sa svojim jezikom. Žene, stvarno okrutno, nema smisla. Micanje daljinskog, igranje kladionice i šetanje do bara na pivo i nije tako lako kao što mislite. Osim toga danas mu je slobodan dan. I šta ako ste vi danas usisavali, prali, čistili, spremali ručak? Danas!

A stomak te boli!? Pa kako, pila si kafu, a kad piješ kafu znači nije strašno. A nisam primjetio da si prosula. Prešutiš oni ‘a i kako bi’… A i taj stomak, uvijek nešto boli, pa prešutiš i ono ‘da obraćaš pažnju znao bi i kad’. Ali zar ga ne možeš pustit da na miru lista kanale! Još se bezveze ljutiš, stvarno bezosjećajno. I ne vrišti zbog tri čaše na stolu, sve su od vode i samo ih trebaš ‘oplaknuti’. Pitam se, kad je to nama slobodan dan?! Ma hvala vam mame, divno odgojeno. Nemam riječi. Možda da i kod nas naletite koji dan, pa vi ne ‘zvonite’ dok sakupljate odjeću po cijeloj kući. Vi ih tako dobro razumijete i uopšte niste okrutne. Balkan dečko, endem, unikat, evo priznajem. Treba i to biti i znati. I izvinite dečki, znam ja da je stvar individue, samo mnogo individualaca. Možda griješim. Ili ja uvijek naletim na takve. Izoštreno oko Balkanke, hmm…

I nisam iznervirana, samo djelujem tako. 🙂

Ramiza

Komentari

Neki baner