Život

Humus…

Neću puno mudrovati oko ovog namaza, jer sve o njemu možete pronaći na raznim portalima koji se bave kuhanjem. Dolazi iz bliskoistočne kuhinje i odlična je zamjena za razne industrijske namaze koje nemilice kupujemo i jedemo.

hummus

Reći ću samo još da je vrlo zdrav, jako ukusan i jednostavan za napraviti. Može stajati u frižideru nekoliko dana. Kod mene opstane 4-5 dana zato što ga pojedemo do tada, ali možda bi mogao i duže. Često ga radim u ovoj jednostavnoj varijanti, ali odlično mu odgovaraju i dodatci poput cikle, mladog luka, ribane rotkvice ili nekih tostiranih sjemenki, već prema vašoj želji.

Ako nabavite neki fini kruh i malo ga prepržite u tosteru, dobit ćete odličan brzi obrok za svoju obitelj ili za druženja s prijateljima. Ako trebate dobiti goste, a niste planirali poslužiti hranu, humus može poslužiti kao jednostavno i simpatično posluženje na nekim krekerima ili pogačicama. Kao i uvijek u kuhinji, samo je mašta granica.

Dakle, ubacite u blender:
– cca 400 gr slanutka (ja koristim limenku već kuhanog)
– 3-4 jušne zlice tahini paste (sezam prepržiti na suhoj teflon tavi i istuci u avanu ili samljeti u nekom strojnicu)
– malo limunovog soka
– malo soli
– 1 jušnu žlicu maslinovog ulja
– jedan mali režanj češnjaka
– dodajte hladne vode koliko je potrebno da dobijete lijepu mazivu smjesu.
Uključite blender i pričekajte da on odradi najteži dio.

food

Ne zaboravite uživati u mirisu prženog sezama i prstićem isprobavati okus…usput slušati neku dobru muziku i pijuckati fino vino.

Voli vas vaša Dora!

Komentari

Neki baner