Život

Moć štikle…

Vrijeme je da dođe na red i njezino veličanstvo – štikla. Taj dragulj koji zauzima posebno mjesto kod svih žena. Oke, većine. Nema žene koja u svojoj kolekciji, bila manja ili veća, ne posjeduje bar jedan poseban par cipela. I to ne bilo kakvih cipela, riječ je naravno o štiklama. I ja imam najdraži par, oke, hajde, nekoliko njih. Obožavam ih, one su isto moje najdraže frendice.

shoes

Sigurna sam da znate i same onaj osjećaj kada se uredite za izlazak iz kuće i obujete štikle. Bilo na posao, bilo u grad, bilo na dejt. Štikle su završni štih svakoj odjevnoj kombinaciji. Ako imaš loše cipele , badava ti sva obleka, šminka, frizura.

Vjerujte mi. Ali zato, ako i nisi nešto uređena taj dan, a imaš fantastične štikle, to je drugi par rukava. One te dignu u nebesa. Da, svi prvo primijete cipele. I žene i muškarci. Ne znam zašto, ali prvo se nekako pogled spusti na cipele pa onda odmjeravanje cijele figure.

12004820_865834300137961_3585123426552222033_nSpremate se izaći iz kuće, i pažljivo birate koje ćete, uzimate najdraže, obuvate ih i gle čuda. Vi ste jedna sasvim druga žena. Žena koja se pretvorila u ženstvenu princezu, ženu koja s čvrstim, sigurnim hodom može pokoriti svijet. Hodate tako graciozno, njišete bokovima, pune samopouzdanja, osjećate se superiornima. A tu superiornost daju vam baš one, vaše najbolje prijateljice, štikle. Nemojte odbaciti i drugu važnu stvar. Poglede muškaraca.
Muškarci doslovno obooožavajuuuuu žene u štiklama. Obožavaju!!! Noga u ničem ne izgleda toliko lijepo, seksi, izduženo kao u štiklama. I još ako ste u kakvoj suknji, nema vam ravne. I to ne moraju biti nikakve mini suknje. Glavno da se ističe elegancija noge. I kad tako hodate, osjećate poglede na sebi, i muške i ženske. I osjećate se vraški dobro. Osjećate se kao da vam nitko ništa ne može, osjećate se moćno, osjećate se važno i posebno. I taj osjećaj vam nitko ne može oduzeti. Izduži vam figuru, daje vam ženstvenost, seksipil. I nije važno koliko imate godina, kilograma, to uopće nije važno. Važno je da ih znate i volite nositi.

Štiklu treba znati nositi. Ona se treba stopiti s vama. Ako ipak nabadate u njima radije ih onda nemojte nositi. To može samo pogoršati stvar. Ja sam 25 godina vjerna štiklama i ne skidam se iz njih. Ne nosim ih zbog muškaraca ili bilo kog drugog. Nosim ih zbog SEBE. Zbog svog osobnog zadovoljstva. U njima se osjećam zaista čarobno i u njima sam jedino ona prava Ja. Toliko ih volim da u ničemu drugome više ni ne znam hodati. Nikada mi se nije desilo da sam izvrnula nogu, ili da sam u štiklama pala. I najdraže su mi crvene. Imam samo jedne crne, druge su većinom u bojama, ali crvenima ipak ne mogu odoljeti. One idu na sve moguće kombinacije, na sve moguće boje, od bijele do crne, zelene, ljubičaste, vjerujte mi, na baš sve. I to izgleda savršeno.

923486_619905138064213_2029265329_nKlasičnu salonku na tanku peticu mora imati svaka žena, isto kao i crnu malu haljinu. To je jednostavno takav zakon. Uglavnom, neki dan mi kaže frendica da ide na razgovor za posao. Kažem joj – obavezno da si obula štikle. A ona baš i ne bi, nije taj tip, pa bi, pa ne bi. I na kraju, ipak ih obuče. Kad ono, za tri sata nazove me sva uzbuđena kako se dobro osjećala dok je tako hodala gradom, kaže ona – Znaš ti kak su mene dečki gledali, samo su me odmjeravali, i tamo na tom poslu, znaš, isto su me prvo odmjerili od glave do pete. I sva je blistala, pričala sto na sat. I kaže, ne mogu vjerovati da su mi štikle toliko digle raspoloženje i samopouzdanje. A ja sam se samo mudro smješkala. Znala sam da će je zarobiti. Dok ih je nosila osjećala se tako moćnom.

I znam da neke od vas ne nose visoke pete, niti su ih ljubitelj, i to poštujem, ali drage moje tu govorimo o štiklama. To nisu cipele, to su čarobne štikle s posebnim moćima. I tko god misli da je svejedno što u nekom trenu stavite na noge , pogriješio je. Bar za posebnu prigodu dajte toj kraljici da vas služi, da vas diže u nebesa. Jer taj dobar osjećaj, taj tako dobar osjećaj uzvišenosti, lepršavosti, seksipila, senzualnosti, može vam pružiti samo ona. Vaša najbolja prijateljica, štikla. I zato, drage moje, ne podcjenjujte njezinu čarobnu moć.

Vlasta Janton

Komentari

Neki baner