Razmišljanja

Zvijer…

Znate što prvo pomislim kad čujem vijest da je muž opet pretukao ženu, iživljavao se nad njom, psovao je, mučio? Dođe mi da ga zavežem za jedan stup i ostavim ga divljim zvijerima. Neka mu kidaju komad po komad, neka se pati, neka urliče od bolova. Neka mu otkinu i onu njegovu muškost. E to treba napraviti „pravom“ muškarcu. Frajeru koji za sebe misli da je „frajer“ zato što ženi, djevojci ili sestri pokaže gdje joj je mjesto tako da joj odvali šamar.

woman-1043030_960_720

I to ne bilo kakav šamar, već šamar da padne na tlo od siline. I nije dovoljan samo šamar. Treba je još par puta s nogom pod rebra, u glavu, malo neka i butine dobiju modrica. Neka bude cijelo ukomponirano u boji. Jadnici jedni jadni. Najobičniji ste slabići. Svoju nemoć iskazujete tako da se iživljavate na slabijim spolom. Nad onom koja ne može dići ruku na tebe. Koja se ne može braniti. Ajde budi pravi frajer pa udari muškarca, i to ne bilo kojeg muškarca. Već onog duplo jačeg i višeg od tebe. Ajde, tu se pokaži faco jedna.

Dođeš doma s posla, ručak ti ne odgovara jer si nisi baš to zamislio, pa ajmo po ženi. Strgaj stolac na njoj. Tako se to radi, da. I nije još dosta da udariš ženu nego lupiš i dijete. Seljačino jedna jadna. Što sve trpe jadne žene zbog tebe. I to samo zato što nisu materijalno situirane pa ne mogu otići nigdje, moraju trpjeti tvoju zločestoću, pakost, zlobu. Ili zato što si se napio taj dan pa moraš negdje iskaliti svoj bijes od posla.Evo žena je tu, sve će ona primiti, samo daj. Jadniče jedan slabi. Slabiću obični. Ili ona kojoj prijetiš ako te ostavi da ćeš je ubiti ili razbiti. Jer ne možeš podnijeti da tvoj veliki ego pati da budeš napušten od nekoga. Batinama nekog držiš u svojim šakama. Kako jadno. Ne sviđa ti se kako se obukla danas pa joj trebaš odvaliti šamar da joj potekne krv iz ustiju? Osjećaš se bolje onda? Tako se ljubav daje?

Nikada nećeš biti frajer, nikada nećeš biti macho. Bit ćeš obična primitivna seljačina. Kukac koji gmiže po zemljinoj kori. Netko koga nitko ne poštuje, ne voli i ne želi u svojoj blizini. To si ti. Običan ispljuvak. Ne daš joj novaca za kruh, mlijeko, izigravaš gazdu, želiš držati konce u svojim rukama, kao ti si gazda kuće. Ti si obična budala, a ne gazda. Ti si najobičniji sebični jadni gad. I nitko te neće nikada voljeti.

Ta žena samo te prezire, mrzi do te mjere da te želi vidjeti mrtvog, da ne postojiš. Uz tebe je samo zato što ne vidi izlaz. A izlaza ima. Samo si joj ga ti svojim nametanjem straha izbio iz glave. Napadati ženu, udarati, vrijeđati je, omalovažavati na bilo koji način samo je dokaz da su tvoje slabosti nadjačale tvoj maleni um. Možda, ali možda me vidiš kako koračam prema tebi, sa užetom u ruci, i divljačkim pogledom u očima. Ne brini se, neću ti ja ništa. Ali netko drugi hoće, u nekoj dalekoj šumi, u mračnoj jarugi punih krvoločnih zvijeri. Zvijeri kao što si ti.

Stella

Komentari

Neki baner