Cafe

Neka nova ja…

Još uvijek pokušavam da se shvatim i prihvatim ovu „novu“ sebe. Još uvijek se navikavam na nasmiješen odraz u ogledalu, na ženu sa osmijehom. Ona blista. Ja je vidim da blista. Oči su joj svjetlucave, osmijeh joj je razvukao usne. Srećna je. Da li je moguće da sam to ja?

Čini mi se da samo još do jučer u tom istom odrazu viđala samo lijepo lice bez trunke života u sebi. A sad? To je druga žena. Razmišljam da li je moguće da je ljubav toliko jaka sila da me je uspjela toliko izmijeniti? Zar da ja, ona koja je godinama učila biti hladna i distancirana, kojoj je zabranjeno sve što je činilo srećnom, koja je navikla da živi bez te sreće, navikla da se ograničava i kontroliše, sada žudim za nekim drugim stvarima i težim ka nekom drugom načinu života? Živi sam svjedok, moguće je.

Alex

Nije da sam bila bezosjećajna, jednostavno su me ljudi i život primoravali na drugačije. Da budem jaka, da budem nedodirljiva, da ne smijem zavoljeti jer ljubav te čini slabim i jer drugačije nije se moglo opstati. Ono što je ironično je to što sada kada volim, ja osjećam da sam jača nego ikad prije. Nekada sam sanjala o budućnosti koju ću izgraditi sama, o karijeri, o uspjehu, o nekim običnim stvarima. Sad sve češće uhvatim sebe kako se zamišljam sa prstenom na ruci, držeći njegovu i milujući veliki trbuh i bebu u njemu. Živim za to. Za dan kad ću mu sa najljepšim osmijehom reći „da“, kad ću mu obećati da će ljubav trajati zauvijek i na ruku staviti taj mali „okov ljubavi“ koji će svima pokazivati da je moj.

burme

Za taj trenutak kad ću osjetiti naš život u sebi, i reći mu da će nas biti troje. Kad ću na tom ekranu čuti prve otkucaje srca, kad ću držati njegovu glavu prislonjenu na trbuhu i plakati dok zajedno iščekujemo svaki pokret našeg malog čuda. Za trenutak kada ću ga donijeti na svijet i reći čovjeku kojeg volim više od svega, više od života: „Ljubavi, evo našeg anđela“.

Eto, to mi je ljubav učinila. Od ledene kraljice, napravila je nježnu princezu koja jedva čeka da joj se dogode njezina čuda.

Aleksandra

Komentari

Neki baner