Život

Peglanje i mirisanje…

Okupala sam se pjenicom na kojoj piše “young”, popila “čudotvorni” kefir, poslušala par pjesmica iz vremena dok sam bila jako mlada. Mislim da je još samo preostalo da odem spavati, pa da se probudim totalno pomlađena. Mogla sam doduše još i lice natrljati domaćim uljem od kantariona i na kosu staviti mrvicu kokosovog ulja. To bi sigurno pojačalo djelovanje glazbe iz moje mladosti i učinilo me ponovo djevojčicom.

Međutim, odlučila sam da su moje godine sasvim ok, pa ću se primiti pospremanja kao svaka odrasla žena. Za večeras sam odabrala ispeglati rublje. Budući da ne volim taj dosadni i ponavljajući posao, pomno brinem o tome kako perem veš i kako ga sušim, jer time smanjujem trud oko peglanja.

Pazim da se stvorim pored perilice brzo nakon što je završeno pranje, pa jedan po jedan komad istresem i složim u posudu. Tako složeno mokro rublje pritisne jedno drugo i već se prilično izravna. Nakon 15-20 minuta premjestim ga u sušilicu, pa čim je suho i dok je još toplo, složim ono što ne treba peglati. Nisam od onih vrednica koje peglaju baš svaki komad, ali pazim da je ispeglano sve ono što se peglati mora, pa si rado pomognem nekim jednostavnim trikovima.

Uvijek kućne poslove radim uz muziku i uvijek se trudim da uživam u onome što radim. Volim boraviti u čistom i pospremljenom prostoru, volim da kuća lijepo miriše, ali ipak volim na sve to potrošiti što manje vremena. Zato sam naučila neke štoseve koji mi pomažu u tome.

Dora

Predlažem da i vi ustrojite neke svoje fore s kojima ćete smanjiti vrijeme i količinu energije koja vam je potrebna, da mjesto gdje živite držite razumno čistim i urednim.

Zaboravila sam dodati da se prostor može lijepo zamirisati ako upalite pećnicu na nižu temperaturu i unutra ubacite malo cimeta, koricu od naranče ili pospete malo lavandinog cvijeta. Jednako djelotvorno je i staviti malo suhe mente ili kamilice u široku posudu, potopiti u vodu i pustiti da polako ključa neko vrijeme.

Ostajte sretni, mirisni, nasmijani i vedri!

Vaša Dora

 

Komentari

Neki baner