Iz njegovog kuta

Iživljavanje…

Dugo me nije bilo ovdje. Dugo nisam pisao i ispričavam se zbog toga. Hvala svima vama, mojim vjernim čitateljicama, na porukama i zabrinutosti. Nisam još uspio na sve odgovoriti. Noga je OK sad (da, nespretnjaković sam, znam), a bio sam i na poslovnom putovanju gdje uistinu nisam imao vremena pisati. Ali falilo mi je. I tek sada vidim koliko ovo volim. Koliko mi godi.

Ali dobro, neću nastaviti o svojoj ljubavi prema pisanju i beskrajnim salvama našoj glavnoj urednici jer me natjerala na ovo. Inače, stavila mi je veto na sve teme o njoj. Ovih dana sam dobio još jednu potvrdu kakvi kreteni, mi muškarci, možemo biti. I još sam više zbunjen ponašanjem osoba sa kojim dijelim spol. (da, samo spol!)

12745941_202906103403206_5473165528897345503_n

Već duže vrijeme promatram oko sebe parove. I ono što često vidim me jako ljuti. I ne mogu se oteti utisku da je ovaj svijet ide u pm3 (znate princip već, obrnite red).

Svjet je pun “muškaraca” koji se iživljavaju nad svojim djevojkama ili suprugama zbog nečega što nisu krive. U posljednje vrijeme sam vidio dosta takvih situacija i došao sam do zaključka da oni nisu muškarci. Oni su papci, odnosno ono čime mene često smatraju jer sam kao preemotivan.

man-yelling-at-woman

U firmi imam kolegicu koja već nekoliko mjeseci dolazi pokunjena na posao i nikako ne uspijevam dokučiti šta joj je. Vidim to jer ipak brinem o svojim zaposlenicima. I tako uspijem saznati da joj je muž ostao bez posla i da svoje nezadovoljstvo istresa na njoj. Zašto ona radi? Zašto se više ne posveti njemu? Djeci? Kaj će on jesti kad ona nije doma? I tako… Kretenu, budi ponosan na svoju ženu i pomozi joj, a ne prigovaraj joj. Kad si već doma, skuhaj ručak umjesto nje. Odi po djecu. Nešto! A pouzdano znam da ona njega jako voli. Da je jako zabrinuta za njega.

I nije ovo jedina situacija. Kad sam u bircu s frendovima, često vidim kako se u društvu muškarci obrecnu na svoje dame. Eventualno ih u potpunosti ignoriraju jer misle da tako ispadaju face. Prijatelju, nisi ti nikakva faca ako pred frendovima ponižavaš svoju djevojku. Nisi faca ni ako ne uvažavaš njeno mišljenje. Ili je ismiješ. Ili ušutkaš. Ne samo pred frendovima, nego i kad dođete doma.

Ona je osoba od krvi i mesa. Ima emocije. Sposobna je. Sposobnija nego što ćeš ti možda ikada biti.  Ne ignoriraj je. Ne istresaj se na njoj. Ne ponižavaj je. Ne potcjenjuj je.

Ako imaš probleme, reci joj. Ako ti nešto smeta kod nje, reci joj i to. Ali nemoj nikada podizati svoj ego preko njenih leđa. Dozovi se i budi muškarac kakvog ona zaslužuje. Tek onda ćeš  prestati biti kreten i papak.

Vaš preemotivni,

Marin

 

Komentari

Neki baner