Želiš li vezu punu stalnih svađa, napada, provjeravanja i sličnih niskih udaraca, imaj vezu sa nesigurnim muškarcem. Ima ih, ne skrivaju se. Dapače, ponose se svojim ponašanjem.

kukavica

Ponose se jer misle da je to jedino ispravno i dozvoljeno ponašanje. Ako se usprotiviš njegovim pitanjima, onda si ti ta koja je uzrokovala problem. On nikako. Dakle, nemoj slučajno dok hodaš gradom skrenuti pogled lijevo ili desno. Gledaj samo točno ispred sebe, točno tamo gdje hodaš. Jer, u suprotnome , pogled ti bi mogao zapeti na nekom slučajnom prolazniku. Ono, ovlaš. Ali, tvom dragom itekako napravljen sa namjerom. Ti gledaš druge namjerno. Tako da ti to slučajno ne padne na pamet. Gledaj u pod. Inače si gotova.

Počet će te vrijeđati raznim pogrdnim riječima i to samo iz razloga vlastite nesigurnosti. Ne može podnijeti da ti pogled slučajno okrzne nekog tipa. Tvoj dragi jednostavno ne želi biti u nekom drugom rangu. Za tebe mora postojati on i jedino on. Kao drugo, nemoj slučajno da ti neki tvoj frend, kolega ili poznanik pošalje poruku. Nikakvu bezazlenu poruku ti nitko ne smije poslati, osim tvoje best friend, mame, sestre ili šefice. Sve ostale poruke ni za Boga da stignu na tvoj mob. Jer, bit će belaja. Što imaju tebi tvoji frendovi slat poruku tipa da popijete kavu nakon dugo vremena, ili te mole za neku uslugu, ili ti čestitaju ročkas, Novu godinu? Što ti imaju to slati? Ima da si odmah promijenila broj. Ne, ne… To se njemu nikako ne sviđa. I svako malo kopa po tvom mobitelu, da se slučajno ne bi omakla njemu nepoželjna poruka.

Jer, gle, ipak je to nesiguran muškarac koji se boji da te ne preotme neki bolji, pametniji, zgodniji. Al taj tvoj ne kuži da je on za tebe tvoj najbolji, najpametniji, najzgodniji. I to što mu to svakodnevno daješ do znanja ipak nije dovoljno. Za svaki slučaj ipak imaj tri kontakta na mobitelu, na fejsu možeš i šest. Ali nikako se ne preporuča više od toga.

Što se tiče fejsa, Bože pomagaj. To su dubokoumna proučavanja zašto ti je tko što lajkao. I da li ti je taj tip koji ti je lajkao neku pjesmu, pronašao se baš u tom tekstu pjesme i zato ti je lajka? I hoće li taj tip nešto s tobom jer ti je lajkao omiljeni citati? Sigurno hoće. I zato opet fajt i svađa unedogled, jer njemu eto, svi smetaju i na fejsu. A kamoli da ti netko tamo napiše da si zgodna i slatka. To postaje bitka na Neretvi.

vlasta odlazi

Nemojte si to priuštiti drage moje, ipak je najbolje da imate onda samo tih šest frendova na fejsu. I po njegovom, problem riješen. Sve te manipulacije odaju frajera koji se boji da mu ne budeš oteta od strane drugih muškaraca. I tu za sve probleme krivi tebe, jer da ga voliš, ti se ne bi s nikim nikad dopisivala , niti bi imala fejs, niti bi digla pogled dok šećete gradom. A za minice, dekoltirane haljine, šminke i frizure da ne pričam. Tako ima da se uređuješ samo za njega kad ste doma. Jer tako pristojne cure ne šeću po gradu. Grozno je kako nesiguran muškarac može ugroziti vašu vezu. Jednostavno je uništi. Dosta ti više tih frustracija, podbadanja, omalovažavanja. Što god napravite on ima osjećaj da ste ga izdale, da ga ne volite, ili će vam zamjeriti što ste minutu duže razgovarali sa prijateljicom nego s njim. On vam kao nije toliko važan. I na kraju vam treba dugo, dugo vremena dok shvatite da ste zapravo bile u vezi sa nesigurnim i nezrelim muškarcem.

Vlasta Janton

Komentari