Cafe

Jednom kad zavoliš…

Činilo mi se često da apsolutno sve mogu promijeniti. Ali u to vrijeme nisam se ni usudila pokušati. Držala sam se utabanih stazica koje su me vodile, pa iskreno nigdje. Sad, znam da mogu promijeniti sve, jer uvijek mogu krenuti ispočetka. Čini ti se zbunjujućim ono što pričam? Zapravo nije. Sada znam da svaka ljubav ima uspone i padove. To ne znači nužno njen kraj, znači samo da ako zbilja želiš da potraje, moraš raditi mnogo ustupaka i moraš biti spreman okrenuti novi list. Svaki dan. Zbog toga kažem, novi početak.

true love

Uvijek sam mislila da smo slični… ti i ja. Ali zapravo je sve ono drugačije što je prevladalo u tebi i meni, učinilo da toliko puta isplivamo. I da se vratimo jedno drugom. U najmračnijim trenucima sjetim se tvog lika. Koliko god da me ljutiš, spoznaja da postojiš pruži mi nevjerojatnu utjehu.

Voljela sam takve, apsolutne ljubavi. Čitala sam o njima. I mogu ti reći da se nijedna nikad nije učinila tako moćna, kao naša, koliko god bila vratolomna, filmska i dramatična. Ne može se s njom mjeriti ništa pročitano i odgledano u tele novelama. Pitaš se zašto? Pobogu jer je stvarna. Jer ništa ne može zamijeniti izraz tvog lica. Pa čak i u našim najžešćim svađama.

Ti si uvijek prvi kojem ću se obratiti. Uvijek. Prvi na kog ću pomisliti. Prvo ime koje ću prozboriti. Prvi oslonac, onaj koji će dojuriti čak i kad me ne može smisliti ni nacrtanu. Onaj kome ću sve oprostiti. Onaj za kojeg ću gorjeti i kad me boli najviše. Moj početak i moj kraj. Moje utočište u svijetu kojeg ne poznajem, ali ga se više ni ne bojim. Ne bojim ga se zbog tebe.

Ono sam što jesam, jer si me podigao kad sam padala. Ojačao me kad si me ostavljao. Rasplakao me i riječima i djelima, a opet me dočekao s toplom večerom jer si znao da dolazim promrzla, gladna i umorna.

Znaš sad kad zatvorim oči, imam samo jednu sliku u mislima. Jednu ljuljačku u vrtu i djevojčicu u haljinici, svijetlo smeđe valovite kosice i tvojih zeleno plavih očiju.

I to je ono za što živim… i što ću doživjeti.

ljuljačka

Mary

Komentari

Neki baner