Život

Pomisliš li kad na mene?

Znaš, ponekad se pitam…ma u stvari nije ponekad, često se pitam. Često se pitam pomisliš li koji put na mene? Proletim li ti mislima dok čuješ našu stvar na radiju? Lecne li ti si se tijelo od pomisli da si pjevušio tu stvar dok si me držao u naručju? Prostruji li ti mislima moje lice? Moja kosa…

11078206_810649515656440_8617914722630939996_n

Kosa koju si volio raščešljavati prstima nakon što bi se zamrsila od strastvenog vođenja ljubavi. Pomisliš li na mene kada kuhaš onu našu finu juhu od povrća? Onom istom kojom si me znao dočekati poslije posla. S uredno složenim salvetama u istoj boji kao i stolnjak. S uredno složenim stolom, s cvijetom u malenoj vazi. I pogleda uprtim u moj, da mi vidiš oduševljene na licu kada ugledam taj prizor, posebno za mene pripremljen.

Prođem li ti kroz glavu kada na nekoj drugoj osjetiš moj miris, prođe li te jeza ili ti je svejedno? Pitam se, pomisliš li zaista ponekad na mene? Dok se voziš u autu poželiš li da sam ja na mjestu pored tebe, da te rukom nježno milujem po ramenu. Ili samo da ti svoju ruku nježno spustim na tvoju dok mijenjaš brzine. Pomisliš li na mene kada prolaziš gradom i pogled ti se zadrži na crvenim štiklama, baš onakvima kakve si najviše volio vidjeti na meni? Reci mi, sjetiš li se mene pred san? Padne li ti pokoja lijepa misao o meni prije nego što zaklopiš oči? Ili ujutro kada ih otvoriš? Da li sam ponekad ja razlog tvog osmijeha? Bar onog malog, samozatajnog.

Prisjetiš li se koji put mene kada ti zašuškaju plahte u krevetu koje si samo za nas kupio? Prođem li ti glavom kada gledaš sve one knjige koje su ostale kod tebe ili si ih sakrio na sigurno mjesto da ne bole od uspomena? Čuvaš li još parfem koji sam ti s ljubavlju kupila kada sam kod tebe prvi puta prespavala? Ili si ga složio u kutiju s ostalim uspomenama? I odložio u najmračniji kutak tvoga podruma? Jesi li pobacao svu muziku snimanu samo za mene, sve ono što volim slušati, gledati, čitati? Gdje je sve to?

Nestalo? Čuvano ili spaljeno?

Reci mi, zaista se često pitam, pomisliš li kad na mene? Onoliko kao što ja mislim na tebe. Svakoga jutra, svakoga sata, svakoga dana, svake večeri. Voljela bih da sam bar pola u tvojim mislima koliko si ti u mojima. Reci mi ljubavi, pomisliš li kad na mene, pomisliš li na mene kada njene usne nježno dotaknu tvoje…

Vlasta Janton

Komentari

Neki baner