Razmišljanja

Tvoje veličanstvo, žena…

Valjda je to normalno. Normalno je da naiđu dani kada jednostavno ne možeš da budeš jaka i nasmijana, već bi se najradije negdje sakrila, skupila i zaspala.

Ili si previše dana prije toga bila jaka, pa si se umorila ili ti se desilo nešto što te je baš pokosilo pa nisi uspjela na nogama da preguraš. Jednostavno se osjetiš nemoćno i slabo. To su dani kada shvatiš da si samo žena. Nemoj da se brineš, to normalno. Stiglo te je sve. Shvataš da nisi svemoguća i zapravo, sve ono za šta si mislila da je nebitno i da te ne dotiče, jeste bitno i dotiče te.

women

Za sve ljude ti si ona koja može uvijek i sve. Ti si ta koja mora uvijek i sve. Nemaš baš mnogo izbora, od malena te uče na takav režim, sve ostalo je pogrešno, loše i ti, naravno, ne valjaš. Budi iskrena, dušo, ne valjaš im ni sada. Najgora činjenica u tom svemu je što nikada nećeš ni valjati. Uvijek će ti naći manu ma koliko se ti trudila da im budeš dobra. Jednostavno pusti. Pusti sve.

Pusti sebe da odahneš, odmori malo. Jedan život imaš, ne daj sebi da ti prođe u tome da konstantno pokušavaš da udovoljiš onima koji su toliko nezadovoljni sa sobom da pokušavaju i tebe da uvuku u to svoje nezadovoljstvo i ograničenost.

Budi dobra sebi. Budi to što jesi, budi žena, ponosna na sebe, na sve što jesi i na sve što nisi. Savršena si baš takva. I svako kome nisi, nije te vrijedan. Nije te dostojan. Zato smij se! Ne moraš uvijek svima biti dobra, ne moraš uvijek ti biti ta koja je jaka i koja može i mora sve. Uživaj u svakom danu, uživaj u sebi. Jer biti žena je nešto divno, biti žena je posebno. I nikad nisi „samo“ žena, upamti. Uvijek si sve.

Komentari

Neki baner