Život

Ne volim vas!

Ima ljudi, koji si sporadično uzmu za pravo da me uče životu, da mi posole pamet, pokušavaju me usmjeriti kako da razmišljam…. S vremena na vrijeme me malo zajebavaju bez ikakve potrebe, jer ionako sam prestara da se mijenjam sve i kad bi htjela, a neću. Zapravo hoću, ali kad ja budem htjela, a ne kad se nekome čini da bi trebala.

Neću da me popravljate, prerađujete niti preraspoređujete. Neću misliti onako kako se vama čini da bi trebalo i neću da me usmjeravate u svom smjeru. Idem svojim putem i sama biram suputnike. Sama određujem kad ću skrenuti i na koju stranu ću gledati. Sama biram koliko će duga biti suknja koju nosim i koju boju ruža za usne ću kada staviti.

STOP!

Ne brinite se umjesto mene o meni, jer ja sam sasvim zadovoljna kako se brinem o sebi. Ne trudite se, jer rado pristajem biti u vašim očima propali slučaj. Čast mi je da me ne volite i iskreno me boli ćošak za vaše mišljenje. Ne volim ni ja vas, ali vi ste ipak tu blizu mene.

Smetaju mi vaši nakaradni stavovi, uvrnute ideje i mržnja koju raspirujete. Smeta mi što zagađujete zrak i moju zemlju po kojoj koračate. Sramim se što ste glasni i nadmeni u svojoj praznoći. Ljuti me što ponekad gledam u pod zbog vas, a zbog sebe ne moram. Živcira me što svojatate moju zemlju i što pod krinkom ljubavi prema njoj, punite svoje džepove. Jako me straši i ljuti vaša namjera da odlučujete o mome tijelu. Preneražena sam činjenicom da vas zanima s kime sam vodila ljubav i kada. Gadite mi se jer nemate kulture ni morala.

Najviše od svega me srdi što me uzastopno navodite da vas mrzim, a cijelog života sam pomno pazila na svoje misli i osjećaje. Pazila sam, da za sve one što su mi stali na žulj, nađem neko opravdanje i zadržim čistoću svojih misli, ali zbog vas sam pokleknula u tome. Vi niste vrijedni mojih misli i osjećaja, ali bavim se vama jer ste vi dovoljno bezobrazni da se bavite sa mnom. Bezobrazluk me uvijek istrese iz gaća, a vaš bezobrazluk istresa mi dušu iz mene same.

Gruba sam?! Da! Čini mi se da jesam!

Viktorija Herak

Komentari

Neki baner