Život

Draga moja…

Draga moja,

Evo u rukama držim kuvertu, sa tvojim imenom, sa istim poštanskim brojem. To je znak da si mi veoma blizu. Osjećam to. Osjećao sam i prije ali nisam htio priznati. Otvaram, ruke mi drhte, srce ubrzano kuca. Tvoj jaki čovjek se boji. Onako istinski, boji po prvi puta. Tako nisam bio ni zbunjen kada si odlazila. Zapravo znaš, razumio sam to…
 Kada bih se sjetio tvog osmijeha i tvog lika, milion pitanja bi prolazilo kroz glavu. Napokon, kada sam odlučio zaboraviti te, bar pokušaot ti pošalješ mi pismo. Neočekivano. Nisam bio pripremljen. I sve se vrati. Ljubav koju sam osjećao za tebe nije izblijedjela. Tvoji dodiri su kao nož koji ubode ravno u leđa.
loveletter
I još mi napišeš za naše mjesto, mjesto na kojem sam istinski bio sretan kao nikada. Kako da zaboravim? Da, znam, čula si za nju. Da, istina ona je sada na tvom mjestu. Kraj mene, ali ne i u srcu. Tamo ne može ni jedna druga. I smijem se i izgledam kao da imam sve u životu. Ali nije tako. Vjeruj mi. Prošlo je pet dugih godina. Jeste, bio sam sabran, ali nije sve kako se činilo. I jedno ti mogu obećati. Čekaj me. I doći ću ti ponovno. Neću opet izgubiti sebe. Zašto sebe? Sad čitaš i pitaš se. Već znam onaj tvoj pogled,malena. Da, upravo sebe, jer ti si moja druga strana, ona koja me uvijek činila boljim. Ona koja me veličala kao da sam neki kralj. Uz tebe sam uvijek mogao više. Sada znam da i ti osjećaš isto. Sada znam da nisi bila ničija, sada znam da si ti žena za cijeli život.
Žena koja se jednom rađa. Žena koju sam imao, za koju sam znao da je rođena za mene, a koju sam pustio tako lako. Dobio sam priliku da ispravim grešku. Da te molim. Da te volim. Da te ljubim. Neću te samo tako pustiti, neću dozvoliti da ponovno odeš.
imageNe malena moja nije kasno, nije kraj. Sada tek kreće naš novi početak. Naša zajednička budućnost. Naša svjetlija budućnost. Ti kraj mene, sada i zauvijek. I da, želim da mi odgovoriš na odgovoriš na moja pitanja, želim da pričamo dugo. Da te držim u naručju i da te osjetim blizu. Da nadoknadimo sve naše propuštene dane, minute, sekunde. Sve one tužne dane da zaboravimo. Da te, kada ti poželim čuti glas, bez razmišljanja nazovem. Da te zagrlim i volim bezuvjetno. Da te prestanem tražiti u njoj. Da te prestanem uspoređivati s njom. Slomit ću je znam,jer sam joj postao navika.Ali shvatiti će.Shvatiti će to da te nisam nikada prestao voljeti. Kada tada smo se morali ponovno sresti i krenuti zajedno dalje. Ti si moja bolja strana,moja jedina. I znaj da čekam te tamo gdje ljubav počinje.
Slomit ću je, znam, ali sam joj postao navika. Shvatiti će. Shvatiti će to da te nisam nikada prestao voljeti. Kad – tad smo se morali ponovno sresti i krenuti zajedno dalje. Ti si moja bolja strana, moja jedina. I znaj da čekam te tamo gdje ljubav počinje.
Tvoj nezaboravljeni

Komentari

Neki baner