Život

Nedjeljom u 5…

Bio je petak i jedva sam vukla nogu za nogom, a u rukama sam imala nekoliko vrećica sa kojekakvim delicijama koje sam namjeravala spremati za vikend. Veselila sam se kratkom predahu od tjednog ritma i mogućnosti da se družim s kolegicama iz uredništva s kojima inače komuniciram gotovo isključivo virtualno. Zazvonio mi je mobitel i s druge strana je Vlasta krenula veselo postavljati pitanja.

Željela je da se dogovorimo kako ćemo počastiti kolegicu koja nam je u gostima. Nije nam puno trebalo da se složimo oko izbora i za tili čas smo odlučile da će  Vlasta napraviti proljetnu Jogurt tortu. Onu odličnu i osvježavajuću slasticu, za koju ne znaš da li je finija ili bolje izgleda. Vlasta je majstor za kolače i bilo mi je drago što se ponudila da za nas pripremi osvježavajuću, zdravu i prekrasnu tortu.

Dogovor  je bio u 17h, ali kad je 5 žena u pitanju, dogovori su sretni što se krše. Tako ni mi nismo svoj željele razočarati, pa smo ga dobrano prekršile. Već je bilo rano predvečerje, kad smo se konačno skupile. U posjetu nam je došla kolegica iz Sarajeva i željele smo sastanak uredništava spojiti sa malom proslavom njezinog nedavnog rođendana. Raspravile smo neke teme koje su čekale da se skupimo u živo, pretresle prijedloge, pričale u glas, smijale se, ozbiljno razgovarale… Bio je pravi pravcati užitak, virtualna druženja zamijeniti živim razgovorom. Dugo smo se veselile što ćemo se konačno skupiti i zato smo pomno birale mjesto gdje ćemo upriličiti druženje. Odabrale smo jezero u smiraj dana, tihu glazbu, zalazak sunca, udobne vrtne fotelje i stol u uglu terase. Vlasta se pobrinula da sve to začinimo odličnom tortom s jagodama…i taman prigodno jer sezona jagoda je u punom jeku, a torta nam je trebala da razveselimo i iznenadimo dragu kolegicu.

13288622_989644817756908_1763566972_o Dakle mi smo se proveselile i počastile, a vi dobivate ovog puta dobivate recept. Predlažem da ga hitno isprobate, jer sam sigurna da ćete se oduševiti kao i mi.

Jogurt torta

Biskvit – 3 jaja, 20 dkg šećera, pola dcl ulja, 1 dcl mlijeka, 20 dkg brašna, jedan vanili šećer i prašak za pecivo. Kada se biskvit ispeče i ohladi, prerežite ga vodoravno po pola.

Krema – 3 šlag pjene istući posebno, 2 jogurta istući sa 20 dkg šećera, posebno otopiti jedan jogurt u koji se doda tri mljevene želatine (jogurt neka bude topao samo toliko da se želatine u njemu rastope)

Sve zajedno pomiješati ( šlag, jogurt i jogurt sa otopljenom želatinom). U okrugli kalup stavite biskvit, kremu, jagode, pa opet kremu pa na to položite drugi dio biskvita.

Stavite sve zajedno u frižider na jedan dan, da se stisne. Dobar tek!

 

Na kraju i vama također preporučujem da izađete iz svojih stanova i kuća. Zamijenite svakodnevne navike i izađite van. Ponesite deku i knjigu, nađite livadu, šumarak ili jezero i uživajte. Slobodno se opustite, sigurna sam da će vam goditi.

Napravite ovog proljeća nešto što inače ne radite. Iznenadit ćete se koliko godi neki maleni iskorak iz kolotečine. Spremite hranu u košaru i ne vraćajte se kući cijeli dan. Zaboravite na neko vrijeme sve probleme koji vas tište, zaboravite neplaćene rate kredita, zaboravite probleme na poslu, maknite iz glave sve što kvari vikend i ne brinite- svi vaši problemi će vas čekati kad ih opet budete morali uzeti u obzir.

Ne zaboravite javiti jeste li isprobali Vlastinu Jogurt tortu i kako vam je ispala. Slobodno jagode zamijenite nekim drugim voćem prema vlastitom izboru. Znate već, samo mašta je granica kad je u pitanju priprema hrane.

Voli vas Dora

 

 

Komentari

Neki baner