Život

Fatalne žene…

Lijepa si, pametna, uspješna, duhovita i jaka žena. Vjeruj mi, te vrline te itekako mogu koštati veze ili braka. Ali samo ako si u vezi/ braku s muškarcem koji se ne zna nositi s tim bogatstvom kojeg posjeduješ. Svaka žena koja je superiornija od takvog muškarca u bilo kojem pogledu je veliki atak na njegov ego. On se s time ne može nositi i veze pucaju. I to samo iz razloga jer takvoj ženi ne može parirati.

la fam

Atraktivna si, plijeniš poglede gdje god se pojaviš, a on, znoji se od nesigurnosti i straha da će te netko bolji od njega preoteti. I njegove neprestane kontrole i provjeravanja počinju te gušiti, nastaju trzavice, a sve zbog njegovog osjećaja manje vrijednosti . To rade emotivno nezreli i nesigurni muškarci. I onda takve veze pucaju. Takve osobe se na kraju zadovolje sa ženom koja je daleko ispod njegova kriterija, nezamjetna, neprivlačna, nema ništa ponuditi kao osoba. I samim time drugima je nezanimljiva. Ali njemu to savršeno odgovara, nitko je neće gledati, nitko joj neće udvarati, drugi muškarci je neće poželjeti, i on će njom moći „upravljati.

Samim time što je pristao na osrednje, ona njemu daje osjećaj sigurnosti, pored nje on zna da vrijedi, jer je po tom pitanju nadmoćniji. I on vezu drži pod kontrolom. Nema straha od ničega. Jer ona je drugim muškarcima neprivlačna i nezanimljiva. Samim time nestaje i njegova nesigurnost.

Isto tako, ako si uspješnija od njega, njegov ego ni to ne može podnijeti. Zarađuješ više od njega, imaš bolji i dinamičniji posao, zanimljive kolege. To je opet loše. Opet si superiornija od njega i ne može se nositi ni s tim. Smeta mu trošenje tvog novca, iznos tvog bankovnog računa. Smeta mu razgovor u društvu tipa „Opet si dobila promaknuće ili povišicu“ a koju on godinama nikako da dobije. I tu mu ne odgovaraš. Želi kraj sebe ženu koja će se njemu diviti zbog njegova prihoda. Takva će mu savršeno odgovarati. Kraj nje se neće osjećati loše. Ljubomora na tvoj poslovni uspjeh itekako te može koštati veze.

Da, postoje muškarci u kojima takve žene probude strah, strah da oni nisu najbolji, već im one kradu tu titulu. Titulu kojom se kite djeca u vrtiću i osnovnoj školi. Ali zato to i jesu takvi muškarci, slabi, emocionalno nezreli, nesigurni na nivou tinejdžera. Koji se za svaki tvoj uspjeh, pohvalu ili kompliment dure. Jer ti si bolja od njega. I zato kad ga vidiš sa nekom nezamjetnom i običnom ženom, koja je po svim karakteristikama daleko od one žene o kakvoj je oduvijek sanjao i maštao, samo se nasmij. Jer on o takvoj, posebnoj i raskošnoj ženi , samo to i može, maštati.

I onda shvatiš da si u stvari cijelo vrijeme bila u vezi/braku sa slabićem. Koji te je radije odgurnuo od sebe zbog tvojih prekrasnih kvaliteta umjesto da se tobom ponosio. Svaki muškarac koji je siguran u sebe i zna koliko vrijedi znat će cijeniti kakvo bogatstvo uz sebe ima. A lijepo je znati da takvi muškarci postoje, da se ponose što te uz sebe imaju. I što si baš od svih izabrala njih. Emocionalno zreo i stabilan muškarac će te znati cijeniti. I paziti da takvu posebnu ženu ne izgubi. Jer takve su rijetke, zaista jesu…. jedna na tisuću.

Vlasta Janton

Komentari

Neki baner