Život

Spodoba poput mene…

Život je tako prevrtljiv. Takav vjetropir… čudne obrate donosi… prečudne mili moj. Znaš li, danas sam nakon mnogo mjeseci konačno napravila prve korake. Nisu bili bolni, bolan je bio pokušaj da se osovim na njih. Jedan, dva, tri… i težina tijela je prevagnula, klonula sam ali u sigurne ruke terapeuta koji me spustio nazad na krevet.

Sve ide baby koracima… i život i moj put do ozdravljenja i moja pravna bitka protiv onih koji su me ovdje doveli. A moje misli i dalje uz tebe. I dalje intenzivne kao i prvog dana kad si me poljubio. I ne mogu se osloboditi tih osjećaja. Koliko god da se sad borim za vlastitu kožu i vlastito zdravlje, onaj crv izdajica, ona kukavica što u meni rovari, često me noću baca u košmare.

He

U tim košmarima suočavam se s nama. S činjenicom da smo tako blizu i tako daleko. I u tim košmarima ponovno sama sebi presuđujem. Ponekad posegnem za tabletama. Ponekad režem vene… ponekad ispijam otrov za štakore. Zašto to moja podsvijest radi i koga zapravo ubijam u tim snovima, nisam sigurna…

Ni kome se svetim što ti se ne javljam? Što dobivam s tim? Znam da će me taj inat koštati, ali toliko je trenutno jak da nijedna emocija nad njim ne može prevladati, nijedan dobronamjerni savjet, nijedna topla sugestija. Prema tebi, ja sam zvijer. Okrutna, nemilosrdna i ne bojim se okusiti tvoju krv.

Zbog toga je bolje da si daleko. Da sve ovo ne vidiš, da ne upoznaš naličje žene koju voliš. Koja niti je nevinašce niti je toliko ranjiva… Lice žene koju ne poznaješ a itekako je stvarna. Ogorčena, zbunjena, slomljenog tijela i potpuno lišena razuma.

I ne znam zašto mi pišeš i zašto uporno dolaziš, kad sam naredila da postaneš sjećanje… zar si toliko lud od ljubavi da ćeš biti patnik i rob mojih demona?

Nemoj… zaboravi me… bježi koliko te noge nose. U životu ti ne treba, spodoba poput mene…

Smirit ću se – sebi ponavljam. Pijem tabletu za spavanje i gledam kroz prozor u oblake što se lijeno vuku nebom. Pomsilim kako bi lijepo bilo, barem na tren biti oblak. I otploviti, negdje… negdje daleko…

To be continued…

M.K.

Komentari

Neki baner