Život

Vikend majstorije…

Nadam se da ste već uvidjeli da proljeće utiče na sve nas na poseban način i nadam se da ste se prepustili tom utjecaju, bez otpora. Dakle, ako do sada niste zapažali cvijeće, ovo je dobar trenutak da odete na obližnju tržnicu i pogledate što se tamo nudi. Ako vas pukne inspiracija, slobodno odaberete neku ljetnu biljčicu i zasadite ju. Jedna ili dvije vam neće stvarati poseban problem, a bit će to dobra osnova da oplemenite balkon ili terasu gdje najradije pijete prvu jutarnju kavu. Ne brinite, ako niste navikli voditi računa o biljkama i ta jedna teglica ipak podlegne suši, ništa strašno se neće dogoditi. Ipak, nadam se da će vas zavesti svojom ljepotom i da je nećete prepustiti polaganom umiranju od žeđi.

Ukoliko vas ne fasciniraju boje, pokušajmo s mirisima. Sada možete na svakom koraku naći malene teglice začinskog bilja. Ako reagirate na neobične i fine mirise,  taknite prstom biljčice koje se nude i odmah će vas obaviti nježni miris biljke. Tako ćete lako odabrati ono što vam se sviđa. Začinsko bilje nije osjetljivo i najčešće ga nije potrebno zalijevati baš svaki dan., pa se ne bojte da vam neće uspjeti.

poppy-1431188_1920

Prostor u koji unesete nešto zeleno, predivno živne, pa ako još dodate neki jastučić svježe proljetne boje, mirisnu svjećicu, možda običnu zdjelicu napunjenu kamenčićima ili posudicu s vodom u koju ste stavili par kapi nekog eteričnog ulja i nekoliko plivajućih cvjetića…vjerujem da će vam kava bolje prijati.

Savjet za ovaj vikend: potražite mjesta gdje se događa nešto poticajno, zabavno ili neobično, pa se priključite i podržite ljude koji su se potrudili organizirati zabavan sadržaj za širu zajednicu. Jednako tako, ako niste ljubitelj većih i živahnih projekata, otiđite u šetnju u prirodu, sjednite pored obližnje rijeke ili otiđite na kavu negdje gdje vam odgovara ambijent. Učinite nešto što će vas izbaciti iz kolotečine i odmaknuti od svakidašnjice, budite maštoviti i napravite ono što će vas razveseliti. Naravno, skuhajte nešto od mladih, proljetnih namirnica i iskoristite obilje svega što sada možete kupiti na tržnicama. Odaberite jelo koje će vam prijati, a neće vas predugo zadržati u kuhinji.  Poradite na tome da vaš prostor bude uredan i vizualno lijep, jer u urednom i pospremljenom prostoru mozak radi manje košmarno. Učinite nešto lijepo što će vam trajati do sljedećeg vikenda jer će vam to pomoći da lakše izdržite tjedni ritam koji je vjerojatno iscrpljujuć.

Čišćenje, pospremanje, kuhanje, kupovina, pranje i glancanje su uglavnom stvari koje nas ne vesele, no budući da to ionako moramo cijeli život raditi, zašto ne biste uživali u tome? Neka  vas veseli vrijeme koje trošite na održavanje svog prostora jer ćete u njemu više uživati i osjećat ćete se ljepše ako je čist i lijep.

Želim vam sunčani vikend, pun smijeha, mirisa i boja!

Vaša Dora

 

Podsjetnik na recepte za slađi vikend:

https://amazonke.com/2016/05/28/nedjeljom-u-5/

Komentari

Neki baner