Život

Brkovi svijeta ujedinite se!

UPOZORENJE! Ovo nemojte čitati ako jedete, nego pričekajte da završite!

Prekjučer smo se veselili pobjedi Hrvatske nad Turskom i doznali da turci imaju neke super mutirane laktove koji probijaju čak i bosanske glave. U cijelom tom nacionalnom ponosu i slavlju nekako smo se uspjeli naljutiti na jednu reklamu za deterdžent (ne pišite globe gospođo Rakić neću reći koji). Naime reklama je bila takva da je jedna cura svome navijački raspoloženom dečku/mužu/ljubavniku oprala dres i sad on čist i mirisan može u miru božjem nastavit navijat za Hrvatsku. I ne nije ju poslao da ide pješke na bistri potok u sred šume iza sedam mora i sedam gora gdje je voda najčišća i optimalna za pranje njegovog navijačkog dresa jer od te vode ne da će njegov dres postati sretni dres zbog kojeg će repka pobijediti nego će i njega pozvati u repku, da bude neposredni sudionik pobjeda. Cura je dres ubacila u mašinu, ubacila deterdžent i stisnula gumb. Ajme smak svijeta!

laundry

Dok sam čitala novinske članke i statuse mislila sad da je u pitanju ne znam kakva rabota snažnih muškarčina nad jadnim potlačenim ženama. Kad tamo ćorak. Puno pompe uzalud. I ide mi na živce taj feminizam jednako kao i ljute zagrižene feministice kojima se brkovi i dlake ispod pazuha kostriješe na svaku pomisao da žena svom muškarcu ubaci veš u mašinu i stisne gumb.

Iemancipation ne mislim pri tom na feminizam  – muškarci i žene trebaju imati jednaku plaću i ženama se ne smije dati otkaz ako tetka iz Japana slučajno propusti avion i zakasni pola sata. Mislim na feminizam kada feministice tvrde da su ulošci i tamponi demonska izmišljotina demonskih muškaraca koji time žele porobiti žene. Zato trebamo te izume iz devetog kruga pakla odbaciti i pustiti da nam krv slobodno teče i niz noge ako treba. Bar ćemo znati put doma. I ne, ne izmišljam taj pokret stvarno postoji. Guglaj free bleeding.

Ne mislim na feminizam  – nije baš u redu da muškarac premlati ženu jer je u ručak upalo zrno soli više, nego ljutnja na svaku pomisao, da žena uopće skuha svome muškarcu ručak a da ne pričam o tome da očisti stan ili opere suđe. Mislim na feminizam u kojem se tvrdi da ne trebamo brijati dlake ispod pazuha nego ih uzgajati, ofarbati u boju po želji i lijepiti na to perje i cirkone. Mislim na feminizam u kojem je baš super da žena ima brkove, bradu i dlakave noge. Mislim na feminizam u kojem je žena, ako je sređena, glatka i bez brkova, samo pod utjecajem zlih muškaraca koji ju tjeraju da se istušira i stavi puder, jer je puder gora muška prevara od Herbalifea.

Čemu ljutnja i ruganje ženama koje su se odlučile biti kućanice i posvetiti svoj život isključivoj brizi za supruga i djecu. Zašto odmah mišljenje da su one po deafultu neispunjene i nezadovoljne jer ne rade neki supervažan posao u nekoj super firmi. Sve dok je to njihova odluka i dok su one sretne i u tome ne vide nikakav problem, zašto onda prvi brkovi na braniku ženskih sloboda od toga rade problem ravan rastu javnog duga?

housewife
I ja sam jedna od onih, koja se kad je u vezi pretvara u Stepfordsku suprugu na steroidima. Čišćenje, kuhanje, pospremanje ma sve samo da moj muškarac bude sretan. Osim peglanja. Jer je peglanje stvarno sotonski izum iz devetog kruga pakla i fuj to. I ne vidim nikakav problem u tome što moj dragi ne čisti niti ne kuha. Jer, iako se on trudi, svejedno ću to morati sve ponovo za njim, jer patim od onog tipičnog ženskog „dok ja to ne napravim ne valja“ sindroma. I ne vidim problem u tome što on ne kuha jer mu ja ne dam da uđe u kuhinju, kao što nikom drugom ne dam da mi ulazi u kuhinju. I ne osjećam se nimalo porobljeno niti poniženo. Jer on zna da sam ja malo luda pa se niti ne pokušava upetljati u čišćenje i pospremanje ali me zato svako malo odvede na palačinke. I svi smo sretni.

Ne razumijem tu ljutnju i frustraciju prema muškarcima. Razumijem da ima svakakvih muškaraca isto kao što ima i svakakvih žena, ali ako si jednom naletjela na špiljski primjerak muške vrste ne mora značiti da su svi muškarci takvi. Jer muškarci su u biti super. Ako ništa drugo imat ćete nekoga da vam bez problema otvori teglu ajvara, promijeni žarulju i pomakne ormar kada se po stoti put odlučite na preuređenje stana.

Megi Vasilj

Komentari

Neki baner