Život

Nedovoljno dobra…

Godinama slušam kako ti nisam dovoljno dobra. Godinama… uvijek ona koja je pogriješila. Uvijek ona koja je zakazala, ona koja je podbacila. Ona koja nije učinila dovoljno. Ona koje se sramiš. Nikada se nisi zapitao jesi li ti dovoljno dobar? Da li budiš u meni više išta osim boli? Išta osim stezanja u prsima, zbog kojeg ostajem bez zraka. Ali ne na onaj lijepi, zaljubljeni način. Jesi li se zapitao nije li tvoja ambicija i tvoj perfekcionizam, zapravo ubio ljubav, a ne manjak mojeg angažmana? Misliš li da se ljubav vrednuje samo po stvarima koje kupiš i novcima koje daš, onda si zaista budala. Jer ljubav, barem ona koju ubijaš u meni, nikada ništa ne broji, nikada ništa niti neće. Sve što sam dala, makar tebi bilo mizerno, dano je od srca. I za ničim, osim za ljubavi ne žalim.

girl-1459836_960_720

Trebalo mi je jako dugo da shvatim koliko sam tužna i razočarana. Koliko gorim od potrebe da budem s čovjekom kojeg u tebi više ne mogu pronaći. Za kojeg tvrdiš da sam ga ubila. Jer sam lijena, nezainteresirana, djetinjasta, mala beba kojoj treba duda.

Jesam li se dobro opisala? Jesam li navela dovoljno svojih mana?

Valjda jesam. Ako nisam nabrojala, sve što sam trebala, zaista oprosti, nije bilo namjerno. Moji životni neuspjesi i sve u čemu sam podbacila, nisu bili namjerni i tebi u inat. I ne moraš biti uz mene. Ne tražim to. Ne moraš me voljeti, ne moraš se više nikada okrenuti u mom smjeru. Dapače, imaš pravo gledati posvuda, naći neku dovoljno dobru za svoje standarde i s njom izgraditi vaš svijet. Ako ona za razliku od mene, ne bude trpjela tvoje kritiziranje i omalovažavanje… e Jbg ljube, to je tvoj problem. Sve je ovo sada samo tvoj problem.

Moji su problemi samo moji. I nosit ću se ili neću, s njima kako znam i kako mogu. Ne trebam te da rješavaš moje probleme, ne trebam te da plaćaš moje račune, ne trebam te da mi kupiš ili daš išta. Nikada to od tebe nisam niti tražila. Željela sam ljubav. Možda smo je i imali, ali je prošla. Prošla jer više nije jača od ružnih riječi. Nije jača od ega. Iako titra pod kožom, iako se utopim u tvojim očima. Nije važno… na van je umrla. Jedno drugo držimo na aparatima. I sve se čini kao da ću svoje isključiti sama.

Više ne želim biti zatvorena u ciklusima koji se vrte u krug. Jedan dan savršeni, drugi dan mrtvi. Ti odeš negdje, s nekim, jer nisam dovoljno dobra da idem s vama. A ja odlazim negdje gdje si ti uvijek dobrodošao. Jer u mom svijetu, među mojim prijateljima i s mojom obitelji, ti imaš dom. Kakav god da si, uvijek imaš mjesto za mojim stolom.

Što ti je veći dokaz ljubavi od toga? Što više želiš? Ah da zaboravljam, ženu koja izgleda kao avion… ustaje u pet ujutro, ide na trening, vraća se doma, tušira, sređuje, ide na posao, jede samo salatu, dolazi doma, otrči dva kruga oko kvarta, otušira se, posexa s tobom u pozama koje samo tebi odgovaraju, nakon toga kuću obliže jezikom i mislima još skuha večeru i ručak za sutra… a kad legne u krevet, spremna te još jednom zadovoljiti – za svaki slučaj.

Halo momak… probudi se. Ili ostani u svom svijetu fantazija. Tvoja stvar.

Neću zbog tebe zgrabiti šaku tableta. Ili se naliti tako da dva dana ne mogu dići glavu s jastuka. Neću pribjeći žiletama i rezati žile. Neću ništa od toga. Neću čak ni plakati, jer su mi suze presušile. Samo ću i dalje biti ja. Loša, iskvarena i nedovoljno dobra. Okružena onima kojima baš takva pašem ili potpuno sama. Zaista svejedno.

A tebi želim točno ono što si i sam želiš i snagu da se s time nosiš kad to konačno i dobiješ.

Tvoja bivša draga

To be continued…

Komentari

Neki baner