Život

Samo žena…

U globalu, nije me dostojan. Niti jedan. Zašto? Jer sam tako odlučila. I nema i ne postoji način da me ikoji na svijetu osvoji. Zašto? Vrlo jednostavno – svi su isti. U početku slatkorječivi, darežljivi, brižni. Ma zvijezde bi skinuli s neba. Do prvog sexa. Nakon njega ili se okrenu i odu, ili još mjesec, pet, godinu ili nekoliko, glume “frajera iz snova”. U međuvremenu nauče podbadati i prkositi, postavljati me “tamo gdje mi je mjesto” i ograničavati me…

Odlučila sam zbog toga da mogu imati svakoga, ali nitko ne može imati mene. Pošteno zar ne? U svijetu gdje sam samo žena, samo ona koja treba biti lijepa i glupa i dati mu kad mu se hoće, biram biti solo. Biram biti prelijepa i nedodirljiva. Biram biti slobodna i raditi samo stvari koje se meni sviđaju. I apsolutno mi ne treba nijedan muškarac za to.
Ali zato vama, drage prijateljice koje želite osvojiti tamo nekog patuljka koji za sebe smatra da je veliko muško, imam more brutalnih savjeta.
  1. Budi hladna ali koketna. Pristupačna ali dovoljno udaljena da ne pomisli da te dobio. Igraj igru, jer oni su dječaci i ne znaju za drugo osim za igrice. Pusti ga da bude lovac, dok ustvari znaš da je lovina.
  2. Nikad ne zovi prva. Zašto bi? Pobogu, on je alfa mužjak i zarađuje svoju plaću, pa nek onda barem tih 0,30 lipa za uspostavu poziva potroši. I ne odgovaraj na prvi poziv – imaš život i bez njega.
  3. Dogovori deit pa otkaži. Ne nisi bezobrazna, javila si na vrijeme da su ti iskrsnule važne obaveze, pa si se potrudila javiti mu i predložila neki drugi termin. U redu je da čeka.
  4. Odlogiraj se s fejsa. Nemoj non stop buljiti u tu prokletinju i drhtati za njegovom porukom. On zna da to radiš. Idi van, na kavu sama sa sobom, jer sama sebi si najbolje društvo. Ako ti se ne da, ispeglaj kosu… pospremi ormar ili jednostavno gledaj tekmu (nogomet nije glup, a nogometaši su zgodni), pokaži da nisi plitka koza kakvom te smatra i da jako dobro znaš razliku između defenzivne i ofenzivne igre. (Da znam što je to – guglaj ženo!)
  5. Kad se nađeš s njim, pričaj o sebi u zagonetkama. U redu je ispričati dogodovštinu, ali nemoj mu servirati cijeli svoj život na srebrnom pladnju. Pusti njega neka priča, prati mu govor tijela. Čitaj između redaka. Mnogo će ti reći ako nije dobar igrač. Reći će ti koliko je ozbiljan i koliko cijeni činjenicu da si mu poklonila svoje vrijeme.
  6. Kad se vratiš doma, sjedni i razmisli što si dobila tom večerom, sendvičem ili šetnjom u parku. Je li to čovjek koji bi ti mogao biti prijatelj? Netko s kim ćeš se povremeno valjati po plahtama ili netko tko je ekšli materijal za nešto više?
  7. Ako si otkrila ovo posljednje, svejedno popij čašu vode i prespavaj. Pođi s njim na još jednu kavu, upoznaj ga. Budi dama. Ali ne zaboravi imati svoj život dok se viđaš s njim. Ne zaboravi frendicu i kavu koju ste dogovorile. Ne zaboravi da se bliži subota i da si obećala mami da ćete oprati prozore. Ne zaboravi da na polici imaš knjigu kojoj si se veselila kao malo dijete dok si ju kupovala, a sad zbog njega dva mjeseca čeka, da je uopće prolistaš.
  8. Uči. Bilo što. Ne moraš upisati faks, ni tečaj, ni doškolovanje. Počni surfati i proučavati teoriju o nastanku svemira, pokreni svoj blog ako voliš piskarati (mi imamo i super cool natječaj na kojem možeš osvojiti spa setove, pa pošalji svoju priču, nikad ne znaš 🙂 ), fotkaj… nemoj zaboraviti da si osoba, samo zato što si zatreskana.
  9. Nikad ne zaboravi da si prekrasna, prelijepa, vrijedna divljenja i poštovanja. I nikad se ne stavljaj na posljednje mjesto. Zbog nikoga. Pa ni zbog njega. Vjeruj mi, jer ti govorim iz iskustva. Doći će dan kad ćeš shvatiti da je on uvijek sam sebi broj jedan. Uvijek. Ma koliko da voli. I zbog toga čuvaj dio sebe, za sebe.
  10. Prati me… jer ovo neće biti jedan od onih šupljoglavih kutaka u kojem ću pričati kako treba biti isprazna lutka, već naprotiv žena koja voli sebe i koja je ravnopravna partnerica onome koga je odabrala…
Možda sam osobno zla. Ali su me natjerali da budem takva. Jer nisam slijedila vlastita pravila. Sad, pušem i na hladno, ali sam okej. Knjiga ne skuplja prašinu, pronašla sam ono što volim i tome se prepuštam. Kave s frendicom, kao i pranje prozora s mamom ne otkazujem. I znate što? Osjećam se baš okej.
Do tipkanja…
Zavodnica

Komentari

Neki baner