Ljubav i sex

Treba znati kad otići…

Neću nikada zaboraviti taj dan. Kad sam ostala sleđena od razine njegove stupidnosti. Ni količinu uvreda, ni jačinu nebuloza koje je sve ugurao u jedan dah i pet glupih rečenica nisam mogla ni slušati, a kamoli progutati. Samo sam htjela što prije, otići što dalje – od njega. U tom trenu umrlo je moje suosjećanje. Ne samo prema njemu, prema svakom muškarcu.

tears

Sjećam se i te noći, dok sam kao polu mrtva ležala u krevetu i buljila u sjenku na stropu, misleći kako se veća budala od mene nije rodila i kako si nikad, nikad više neću dozvoliti taj kretenizam zvan – ljubav. Sjećam se i podočnjaka ispod očiju i zapitkivanja – koji to vrag meni fali, pa lijepa sam… je li on slijep ili glup? Pametna sam… snalažljiva i svoja. Kog vraga on od žene više hoće? I tad sam shvatila. Nije bila stvar u meni.

Stvar je bila u dječaku, koji se našao u tijelu muškarca i izigravao frajera, ali nikada nije uspio odrasti.

Sjećam se i suza. O da… bilo ih je. Sjećam se cviljenja, drame, jadikovki, preispitivanja i prelijevanja iz šupljeg u prazno. I sjećam se one sekunde kad sam shvatila da nemam za čime plakati. Tad mi je došlo da samu sebe upucam. Možda sam postala ogorčena rospija, upakirana u simpatičnu kučku, s bebastim licem i moćnim pogledom. Ispod toga ostala sam ranjena. Puno previše. Toliko mnogo da nisam spremna svoje bedeme spustiti zbog nikoga.

Nazovite me oštećenom robom. Nije važno.

Shvatila sam tad stvari koje sam slušala od prijateljica ali nisam htjela čuti… nadam se da ćete ih vi čuti sada, od mene, da pobjegnete na vrijeme, od boli i psihodelije.

  1. Žena mora znati kada otići. Kada reći dosta. Mora se voljeti dovoljno da skupi krhotine sebe, potrpa ih u prvu torbicu i ode. Jebeš stvari (da znam da sam prosta), jebeš status, jebeš što će reći susjedi i tvoja tetka. Jebeš sve, ako nisi sretna, ako nisi voljena. Stisni zube i idi. Ne okreći se. Niti jednom, niti na tren.
  2. Plači. Isplači dušu, ispovraćaj bol. Gmiži u suzama, kukaj svima i budi ljuta na cijeli svijet, a kad ti se on javi, (a uvijek se javi), budi kao santa leda. Budi toliki minus ispod nule, da mu se i trepavice slede. I kad to javljanje prođe. Te poruke, pozivi, što god bilo – plači opet i opet i opet, sve dok ne shvatiš da više nemaš suza i da si umorna od plakanja.
  3. Nemoj misliti da ga možeš promijeniti. Da ga možeš preodgojiti. Jer ne možeš. Ne postoji način za to. Možeš ga dobiti nazad i možeš neko vrijeme imati lažnu sliku sreće, a onda kad shvati da te dobio – onda mila sve ispočetka (been there – done that) – ne isplati se.
  4. Klin se klinom izbija… ma vraga. Probudit ćeš se mamurna u hotelskoj sobi (ako imaš sreće) ili na zadnjem sjedalu nekog auta, s osjećajem jada i bezvrijednosti. Odbaci to. Ne želiš biti lutka za jednu noć koju je neki tamo “bacio pod jaja” – kako to oni simpatično kažu.
  5. Da on je u prva tri dana nakon prekida bio s drugom. I to vjerojatno s nekom kolegicom s posla, konobaricom ili čak tvojom frendicom. Da kresnuli su se na kauču koji je kupio tebi. I da vjerojatno nije koristio gumicu, jer mu je bilo važno samo da ga umoči. Nije mu bilo važno tko je ona, bilo mu je važno samo da mu neka da pi… da sebi dokaže da je još baja i da može kresnut koju hoće.
  6. Nije ga pekla savjest. I nije ga briga što ćeš ti to saznati i što će te boljeti. Oni ne funkcioniraju tako.
  7. Da falit ćeš mu. Jer neće imati s kim pričati i kome se žaliti. Falit će mu netko da trpi njegove ispade i njegova pametovanja. Neće imati kome držati govore. Neće mu faliti vaša ljubav, jer ona je davno isparila. I da ponovno će te zvati, samo zato što te više ne može imati.
  8. Da i dalje će se prašiti s prvom s kojom stigne.
  9. I žao mi je što me mrziš jer sam ti ovo rekla, ali netko je morao.

P.S. djevojčica u tebi koja si bila, jednom, ne tako davno, zgrozila bi se da vidi da još uvijek razmišljaš da mu se vratiš i pitala bi te – Zašto si me vratila vragu, gdje je moj princ? Toj djevojčici duguješ, da bude sretna.

Do tipkanja…

Marija Klasiček

Komentari

Neki baner