Let iz bajke
Život

“Savršena” ženo…

“Kako izgledati savršeno?! Mi vam možemo pomoći.” – Naslov u časopisu kojeg sam na brzinu prolistala u petak dok sam čekala red kod frizerke. Djevojka do mene udubila se u kičasti naslov i potvrdno klimala glavom. Tko do vraga još čita i vjeruje u ovakve gluposti? Savršena zena…

model

Čuj ti to. Ja sam odgojena da vjerujem da je svaka žena jednako vrijedna i lijepa. Zato su naslovi o savršenoj ženi za mene stvarno glupost. Što bi znači trebala biti 15 cm viša, s kilažom ravnom broju štikli? Trebala bi si još nabaviti i plavu periku i zgodnog dečka? Mislim ne može bilo koji dečko. Ako ću već izgledati savršeno treba mi u najmanju ruku C.Ronaldo al’ njega trenutno ne volim. Hajde Josipa govorim si. Želiš biti sretna poput ove tete iz časopisa, moraš se mijenjati jer do vraga tako piše u časopisu. Njegovati svoje lice što čudnijim kremama koje se prave od biljaka koje ne možeš zapamtiti. Jesti hranu koju i ne vidiš u dućanu jer k vragu Josipa ti uopće ne obraćaš pažnju na dijetalne stvari.

Časopis lijepo kaže da nisi sretna jer ne izgledaš k’o plava teta iz Rusije koju od rođenja vjerojatno izgladnjuju i potežu za uho da naraste ili ostave na kiši. Bar su nas tako učili k’o klince. Pa daaa još moram i nabaviti taj ruski naglasak il’ francuski i on je sexy. Tad ću biti lijepa a kad si lijepa i mršava onda si i sretna. Završiš na naslovnici časopisa jer si se igrala s debelim strikom, koji ti može biti usput i tata ili djed ponekad? Zavisi koliko si sretna. Prije nego tvoje lijepo lice namazano žabokrečinom od krema završi u časopisu, neke tete te 6 sati šminkaju a strike fotošopiraju i urede i promjene… ma svašta. I lijepa si. Ma fantastična! Novine kažu savršena i sretna. Nema veze što to uopće nisi ti, niti ličiš na sebe bez šminke.

Tvoj namješteni osmijeh koji se uoči i s druge strane ceste, tamo preko puta zebre, primijete neke djevojčice koje tako žele izgledati pa jedu zrak i povraćaju sve osim zraka. Tamo neki frajer se zapali za tebe pa tjera i ostavlja djevojku jer ne liči na rusku izgladnjelu tetu. Časopis kaže da nisam sretna i savršena. Daju mi savjete kako da to postanem. Daju neke savjete a ne znaju da ja to mogu sve u mjesec dana samo da odem pod nož i dam 100 000 kuna nekom plastičaru. Tren oka. Riješeno. No zar ću zaista tad biti sretna i savršena? Je l’ dajete riječ? Je l’ to 100% sigurna činjenica, kao i da će ove godine Njemačka biti u finalu? Naučena sam, da je sreća više od lijepog lica i “savršenog” retuširanog tijela s naslovnice, nekog časopisa. Sreća i ljepota dolaze iznutra sve ostalo je zabluda… Laž.

Ne moraš izgledati k’o Ruski top model sa naslovnice. Sreća i savršenstvo je kada radiš ono što voliš i okružena si ljudima koje voliš. Bar ja tako mislim. Možda sam čudna i totalno ne in, al’ ja se ne bi mijenjala s nijednom od njih. Dobro možda nekada. Recimo subotom kad David Guetta gostuje na privatnom party-u i kad dobiješ besplatne vrećice Hariba i kozmetiku. No što ja znam? Valjda neka djevojka koja i dalje pati zbog toga, što nije toliko poznata i piše za neki tamo časopis, bolje zna.

Josipa nisi savršena i nisi sretna.Trči pod nož, isključi mozak i budi lutka. Smisao postojanja svake žene je da muškarci, kad je vide, gledaju u nju, kao plijen kojeg moraju imati tu noć i sutra baciti, jer sutra nova lutka s ruskim naglaskom šeta gradom. Isključi mozak, zaboravi na pravo da misliš svojom glavom i čitaj upute o savršenoj ženi, mami, kućanici, djevojci u časopisu… i plati frizuru 300 eura jer je to in. Savršena ženo.

Josipa Milas

Komentari

Neki baner