Iz njegovog kuta

Vulgarnost…

Ulazim sa svojim kolegama u restoran na ručak. Gladni ko vukovi tražimo prvi slobodni stol. I svima nam  za oko zapne prelijepa crnka. Atraktivna, putena, lica  sa modnih magazina. Nismo mogli prestati buljiti u nju. Crna duga kosa, pripijena haljinica.Seks bomba samo takva. U tom trenu nam je odmah bilo jasno da nam ručak neće biti primaran i da  će nam ona odvratiti pažnju.

Tako je i bilo. Ali ne više svojim atraktivnim izgledom, već svojim ponašanjem. Zgrozili smo se. Naravno da je ona vidjela i nas.  I skužila je ženska da su nam oči zasjale kada smo prolazili kraj nje, nije ona od jučer.  Ali ono što nas je totalno odbilo je njezin smijeh. Smijala se poput hijene. Čudan neki smijeh. I ne samo da je bio čudan, nego  i glasan, nepristojan, graničio sa vulgarnošću. Kao da nikog nije bilo u restoranu osim nje. Takav glasan, neprikladan smijeh za takvo mjesto   stvar je opće kulture i poštovanja prema drugima. Ona to sve nije imala.

Tako se jedna dama ne smije. Ne ponaša. Na takvom mjestu smijeh  treba biti toliko glasan da ga čuje samo osoba sa kojom sjediš, a nikako ne ljudi za okolnim stolovima. Slatko se zahihotat tu i tamo može biti upravo i to, slatko. Ali sve više od toga,onaj goropadan, glasan smijeh je smijeh vulgarne žene. I badava joj što je jedna od najdivnijih žena koju sam vidio kada joj je ponašanje prostačko.  I takve će privući muškarce, naravno da hoće, ali muškarce na njezinom nivou. Koji su u glavi isto takvi, nekulturni i sirovi.

Kada je žena dama to se odmah vidi po njezinom stavu, ponašanju, načinu na koji hoda, kako priča, kako se oblači. Također mi je katastrofalno vidjeti ženu da puši dok šeta ulicom. To se ne radi. Sjedne se na klupu, kafić i lijepo se zapali cigareta. Fino, kulturno. Ovako, kao baraba hoda sa tim čikom po cesti. Totalno neprimjereno i ne damski.

Takav glasan smijeh, kreveljenje, oskudno oblačenje treba ostaviti za disko, ludo zabavljanje negdje kasno u noć. Tamo gdje je sve dopušteno. Mada po mom, i tamo treba imati pravila ponašanja. Ali o tome nekom drugom prilikom.   Kad hodam gradom naravno da mi je lijepo vidjeti zgodnu ženu, ali nikako ne onu kojoj su grudi iskočile van iz pripijene haljinice, na izvolte. Kojoj je suknja toliko kratka da joj pokriva samo guzu. To je neukusno i neprimjereno. Tako se ne oblači prava dama.

Tanka je nit između seksipila i vulgarnosti. Jako tanka. I žene tu granicu često prelaze. Uopće nema potrebe da se sve pokazuje. Muškarci vole  kada im žena da mašti na volju što ona krije ispod svoje bluze ili lijepe lepršave suknje. Takve žene su muškarcima romantične, nježne, zavodljive.   To su dame. Sa lijepom njegovanom kosom,  bez tonu laka, učvrščivača, punđi ili ne znam čega što je već može ukrotiti. Najljepša je kada pada slobodno  u valovima , kada leti pri njezinom hodu.

Summer-Femal-Short-Sexy-Lace-Nightdress-Sleeveless-Nightgown-Strap-Strip-Steel-Bracket-Bra-Nightgowns-Women-Chemise

Prava dama će uvijek biti ljubazna, neće glasno vikati, reći će “Hvala”, “Izvoli”, pozdravit će se, nasmiješiti se. Prava dama neće otvoreno koketirati kao kauboj – ona će sramežljivim pogledom u stranu pokazati da joj se sviđaš. Neće psovati kao kočijaš, neće  sa svakim muškarcem koji je pozove na kavu i otići na tu kavu. Prava dama drži do sebe,  ima fine manire.

Naravno da je lijepo vidjeti seksi ženu, ali to ne znači da svi atributi trebaju iskakati na sve strane. Onda izgleda jeftino. I to je za jeftine muškarce. Pravog,  zrelog muškarca takva žena nikada neće privući. Samo na kratko, pogledom. I to je sve. Tu sve staje. Kao i šminka. Napadna šminka također nikome nije od koristi, dapače,  samo žene postara i učini ih  etiketiranim.  To opet nije dama.

Dakle,  lijep osmijeh je uvijek poželjan, nježan , samozatajan. Poneki oboreni pogled, romantična lepršava suknja, visoke pete, fina elegantna bluza. To uvijek prolazi. Kod pravog muškarca to uvijek prolazi. I drago mi je što takve žene postoje. Koje se ne daju iz svojih  finih kalupa, koje je netko to i naučio, kako se ponašati.  To su žene starog kova. I užitak ih je gledati dok šećem gradom.

Dame, prave dame, sa ljupkim osmijehom na licu i valovima raspuštene kose šeću našim  gradom. I čine me sretnim.

Lovro

Komentari

Neki baner