Iz njegovog kuta

Šefica…

Subota jutro, baš sam se fino rastegnuo u krevetu. Dan za odmor, dan za ne raditi ništa. Pogledam oko sebe, moje drage već nema. Nestala. Obožavam jutra s njom, maženje u krevetu, pa pijemo kavu, pa je malo raskuštranu ljubim, pa se opet mazimo, pa doručkujemo. I tako, prođu sati.

worrking

Ali nema je ovo jutro, nestala već. Čujem neke zvukove u sobi do, provirim da vidim što se događa. Posprema. Kud već tako rano. Luda žena. Pozdravim je svojim najslađim osmjehom, želim je namamiti u krevet. Ne da se. Ima posla kaže. A što je najgore, ima ga i za mene. Baš sam glup što sam joj se javljao. Da sam bio pametniji mogao sam ostati u krevetu. Ali ne, ja se budala idem javljati i tražiti je po kući.

Uglavnom, već mi pripremila usisavač i krpe za pod. To je za početak. A onda trebam oprati kupaonicu. Već mi dan započeo loše. Što nismo to mogli ostaviti za malo kasnije. Ipak je subota. Malo maženja ne bi škodilo. Što je vama ženama? Ne znate što je važnije? Ili što je bolje? Čišćenje ili maženje? Nigdje neće pobjeći prašina i nered. Stajat će tamo cijeli dan. Ali malo slatkih poljubaca nikada ne škodi.

Nije me poslušala. Pokunjeno sam se pobrao pospremiti kako mi je naloženo. U tom trenu mi prođe kroz glavu kako nije loše ponekad biti single. Grrr. Sve sam ja to lijepo očistio, sredio tepih, oprao čak i pod. Ali evo nje. Nisam u kutu kako treba. Vidi se prašina. Ma tko vidi, pa nitko neće baš tamo gledati. Baš je naporna. Nema veze što nisam baš svaku pločicu oprao već samo one sa desne strane. Baš će nam sada netko doći i ići gledati kakva je kupaona. Je l’ je sve savršeno čisto i oribano. Koga briga za to? Mene ne. I što je najgore od svega poslala me opet da to operem iznova. Čak mi je i pokazala kako bi to trebalo prati. Jer, ja kao ne znam. Radim to krivo. Kako se to može raditi krivo? Sve je to isto. Samo vi žene previše komplicirate. I zašto se prozori moraju prati svako malo. Meni to ne smeta. Savršeno vidim van kroz njih. Stvarno cjepidlačite oko svega. Sad je tu bila malo pala kiša i ima po njima fleke neke i tako. Pa što, opet su u redu. To su samo male točkice. Ali ne, ona i na to ima prigovora.

Baš me razljutila ovaj vikend. Cijeli dan smo čistili i prali. Bezveze, a mogli smo se maziti i šetati ili nešto već. Ovako smo ga potrošili na glupo čišćenje. Dok sam živio sam sve mi bilo u redu. Tu i tamo bi pospremio i nije bio problem. Što baš sve mora uvijek biti na svom mjestu? Sad pita hoćemo li gledati neki film navečer? Nećemo. Eto, nećemo. Jer sam ja ujutro htio da se mazimo, a ona nije htjela. Sad ja neću gledati film s njom. Uzela mi užitak subote. I da, malo sam ljut.

Koga zanima čist stan? Hoću je ljubiti, maziti, govoriti je da je volim cijeli dan. To hoću, hoću je držati u zagrljaju, hoću s njom šetati, voditi ljubav. To hoću. Neće da me sluša. Tvrdoglava je. Uvijek je bila strašno tvrdoglava i naporna. A valjda sam se zato i tako zaljubio u nju. Tko će ga znati. Volim je, tu svoju šeficu, volim je.

Lovro

Komentari

Neki baner