Život

Muškarci su bolji od žena…

Koliko ja pljujem po muškarcima, da to radim onak’ doslovno, napravila bih jezero veće od Vranskog. Ne bih ja njima dala za pravo ni da me vežu lancima. Ne, loš primjer. Iz ovog bi se moglo zaključiti da ne volim igrice s vezivanjem. A volim. To da se za ubuduće zna.

Fatalna

Ma, najshvatljivije ne bih ni pijana (ono kad i bivšem spetljanog jezika sve priznam) ovo priznala – muškarci su bolji od žena. Oni su tako… normalni. Uvijek znaju što rade, zašto to rade, sto žele, zašto to žele. Bez dodatnih matematičkih i filozofskih radnji.

Bas razmišljam…

Žena prije najjednostavnije poruke muškarcu sadržaja “kako si” nazove četiri prijateljice, frizerku, neudanu tetku i za svaki slučaj, prelista još dva časopisa, a ako joj odgovori “dobro”, jer se čovjek, zaboga, osjeća dobro, onda uključuje i prijateljice s fitnesa da sve zajedno protumače tu Kabalu.

Kad pitam frenda što radi on kaže što radi, pa i kad ševi kolegicu s faksa, on kaže: “Jebi ga, Ive, ševim sad, al’ neće duže od desetak minuta.” Frendica na isto pitanje odgovori kroz sva glagolska vremena i načine. Još nikada muškarca nisam čula da je rekao da zna ako nešto ne zna, niti da ne zna, ako već zna. Dobro, osim onog “znaš nju od ranije”, ali i to samo zato što znaju, da im slijedi nastavak s 42 dodatna pitanja i cjelonoćno lukavo improvizirano poligrafsko proučavanje.

Kad su sretni-sretni su, kad su u k… – u k… su. Samo brate, bez glume.

Oni uglavnom kažu ono što misle i osjećaju, samo što to kad prođe našu analizu bude potpuno drugačije shvaćeno. Na njih se može računati. Uz pivo i grudi, prijateljstva su im svetinja. Ja mislim da njima nije teško ni kuću sazidati, oni će to odmah napraviti ako misle da treba, sve dok se ženi osuši maska na licu.

Ne zavide. Svaki uspjeh k’o sina nazdravljaju. I na tome im se najviše divim. Zbog toga su bolji. Zbog toga najviše poželim biti kao oni. Oni žele Fatalnu, a Fatalna samo da je muškarac.

Al’ nećemo im to reci, je l’’ da?

Ivana Cvjetković

[email protected]

Komentari

Neki baner