Cafe

Obećanje ljubavi…

Ljubav je kompleksna tema. Često okrutna, nimalo pravedna ali opet najljepša stvar na svijetu ako se može svrstati u „stvari“. Čovjek je potpun samo kada voli, kada njegovo srce pripada nekome potpuno, istinski i iskreno. Srce ne bira, ono ne zna ni za dobro ni za loše, ono jednostavno bude „uhvaćeno“ jednim pogledom dok prelaziš ulicu ili čekaš na stanici.

Alekandra

Osvoji ga neko za koga nikada ne bi ni pomislio da bi to mogao, osvoji ga i onda ti ga ne da natrag, nikada više. Kada voliš, onda možeš sve. Nema te granice koju ne bi mogao preći, te stvari koju ne bi mogao uraditi, te prepreke koja bi te zaustavila i natjerala te da staneš ili usporiš. Ostavljaš za sobom sve i ideš u nepoznato znajući jedino da imaš ljubav, ostalo te čeka sakriveno.

Danas sam dosta razmišljala o vezama, o ljudima koji se vole toliko da se jedno drugom obećaju na cijeli život. O tim svečanim zakletvama „dok vas smrt ne rastavi“ i „u dobru i u zlu“. Želim da vjerujem da je stvarno tako. Da kad se jednom obećaš, da je to za cijeli život. Nebitno da li si to uradio u crkvi ili u nekoj malenoj sobici dok ste oboje krali trenutke i dah jedno drugom puni ljubavi i straha da bi mogli ostati bez onog drugog. Obećanje ljubavi je sveto, gdje god da je dato.

Ja vjerujem u ljubav. Vjerujem da čovjek može voljeti do boli. Vjerujem da se može zbog ljubavi promijeniti. Vjerujem da može zbog nje umrijeti, i da zbog nje može ozdraviti. Nema te rane koju ljubav nije zacijelila niti nema tog bola koji se može mjeriti s ranjenim srcem. Zavole i najjači i najslabiji.

Ljubav od pametnog napravi budalu, i od budale pametnoga.

To je jedina svemoguća sila na ovom svijetu, jedini razlog zbog kojeg postojimo i jedina emocija koja nas čini ljudima. Nisi ni živio ako nisi volio. I ljubav ne umire, nikada. Trajaće dok god i ti traješ, postojaće dok god ti postojiš. Ona ima svoje oblike i verzije, mijenja se i oblikuje, i stari zajedno s tobom. Zato se potrudi voljeti svim svojim srcem, potrudi se da dok traje da bude savršeno, iskreno i potpuno. Da znaš da si postojao, da znaš da si volio.. Jer ako nisi, uzalud sebe nazivaš čovjekom…

Aleksandra

[email protected]

Komentari

Neki baner