Razmišljanja

Moć pozitivnog razmišljanja…

Vjerovali ili ne, ono o čemu najviše razmišljate, to postajete. Vaše misli kreiraju vaš život. Ono o čemu intenzivno razmišljate privlačite u svoj život. Nesvjesno. I nemate pojma koliko puno možete učiniti sami za sebe. Da to Nesvjesno pretvorite u Svjesno. Da vaše negativne misli pretvorite u najljepšu moguću pozitivu.

happiness

Nisam psiholog, a niti sam otkrila toplu vodu. Ništa od toga. Samo sam počela primjenjivati u životu ono o čemu učestalo čitam. O moći pozitivnog razmišljanja. I kada sam vidjela da to zaista i djeluje, kako na meni, tako i na mojim bliskim prijateljima, odlučila sam to podijeliti i s vama. Zašto ne bi i vi sebi učinili život ljepšim i ugodnijim.

Razočarani ste u život, u ljude, u posao, u svoju okolinu. Ne vidite nigdje svjetlo u daljini. I osjećate se kao da se vrtite u krug. Melankolija, ništa vas ne ispunjava, ne usrećuje. I ne vidite izlaz. Pitate se do kada će to trajati? Ta tjeskoba, zatvorenost, usamljenost, očajavanje. Znate li do kada? Do trenutka kada vi kažete da je Dosta. Točno do toga trenutka živjet ćete sumornim životom. Ali kada jednog dana kažete – Sada je dosta, želim i zaslužujem biti sretna, cijeli svijet oko vas će se početi mijenjati. Jer se i vaše misli mijenjaju. Budite zahvalni na svakom danu, zahvalni što imate dom, zdravlje, posao, djecu, obitelj, prijatelje ili što već. Svatko od vas ima bar nešto za što je zahvalan.

thank-you

Vjerujte, i kada mislite da nemate za što biti zahvalni, imate. Kada se ustanete ujutro, nasmiješite se i budite zahvalni jer ste se mogli dignuti iz kreveta, jer niste bolesni. To je već jaaako velika stvar. Znači, sretni ste jer se spremate za posao. Znači, imate posao. Pogledate tko je kraj vas, nasmiješite se i budite zahvalni jer niste sami. Razgovarate s prijateljima, sretni ste, imate prijatelje, netko vas sasluša, niste sami. Kupujete ručak, znači nećete biti gladni. I zbog toga trebate biti zahvalni. Ima toliko stvari zbog kojih bi trebali biti sretni i zahvalni a vi ih olako shvaćate, jer su tu, svaki dan, uz vas i oko vas. A treba cijeniti svaku sitnicu. Pogledaj se ujutro u ogledalo i reci samoj sebi “Danas ću imati prekrasan dan, osjećam se tako lijepo, i ništa mi ga neće pokvariti”. I nemojte dozvoliti da vam ga netko pokvari svojim gunđanjem, svojim ružnim komentarom, jer to nema veze s vama, već s tom osobom.

Nasmiješite se, napravite lijepu frizuru, obucite novu haljinu, recite samoj sebi “Ja mogu sve što god poželim”, jer i možete. Ali morate to htjeti, zaista duboko u sebi htjeti. Tu želju neka prati emocija, sretna emocija. Spojite tu želju s emocijom i vidjet ćete što će vam ući u život. Točno ono o čemu ste maštali, sanjali.

Ako ćete konstantno govoriti “Ja sam nesretna, ja nemam sreće, imam loš posao, glupe prijatelje”, to sve će vam točno tako i biti. Jer vi to svojim mislima i govorom potvrđujete. I ne znate živjeti u ljepšem svijetu. Jer si ga ne znate stvoriti. A možete. Kada bi znali kako je to jednostavno odmah sada bi počeli živjeti takav život.

Jer, vjerujte mi, zaista to i možete. Sve vam to govorim iz iskustva. Ako crno i negativno razmišljate privlačite u život loše stvari. Razbistrite misli, razvedrite svoju maštu, maštajte o poslu kakvog zaista želite, muškarcu… točno ono o čemu maštate, ako pozitivno razmišljate i govorite samoj sebi da će vam to ući u život, to će vam se dogoditi. Vani pada kiša? Pa što onda? Idealna prilika da pokažete novi baloner.

Pobjegao vam je bus? Što onda? Možda u sljedećem upoznate nekog super tipa. Niste dobili posao na natječaju? Pa što onda? Znači da vas čeka nešto bolje. Vjerujte u to. I mislite tako. Sve se događa s razlogom. I kada se dogodi nešto loše, ne očajavajte, dolazi nešto puno bolje za vas. Ne prizivajte crne misli, ne razmišljate kako ste nesretni, sami. Niste. To vi samo mislite da ste sami i nesretni. Nasmijte se. I to ovaj čas dok ovo čitate. Stavite neku dobru stvar da vam svira. Zaplešite, Prošećite kroz grad. Ima toliko divnih stvari na svakom koraku. Nasmiješite se malom djetetu. Ono će se nasmiješiti vama. Mahnite nekome u busu. Taj će mahnuti i vama. Vjerujte mi.

Samo pokažite prema nekome veselje i dobru volju, i to će vam se dvostruko vratiti. Samo se trebate otvoriti sreći i ona vam sama ulazi u život. Ne muljam. Provjereno 🙂

Vlasta Janton

[email protected]

Komentari

Neki baner