Život

Otkako sam upoznala Njega…

Rijetko kada ga spominjem, valjda jer previše sebično čuvam ga za sebe. Poznajemo se već 2 godine i naš odnos ne mogu definirati i ne trudim se.

Nekima ga predstavim kao dečka, pred nekim šutim o njemu jer mi za njih ne bismo bili “normalan” par. Mi smo drugčiji. Ljudi bi rekli da tu nema nikakve ljubavi jer bi se valjda viđali više, drugi bi pitali “A gdje su vam slike”, treći bi se čudili kako funkcioniramo.

Valjda zato šutim o njemu. Ne želim da netko prognozira naš kraj, pa ni najbliža familija. Zapravo oni bi zadnji saznali da netko postoji. Netko zbog koga sam budna do 2 ponekad 3 i zbog koga se smijem onako preglasno buljeći u svijetlo mobitela.

Upoznali smo se prije 2 godine. Sasvim slučajno. Kriva poruka, krivi smajl i sve je počelo. On je to nazvao najposebnijom pričom. Kada vratim vrijeme, shvatim da zbilja je.U moj život je ušao kada sam bila najtužnija djevojka na svijetu. Još u depresiji zbog tate i cijelo ljeto bez ijednog osmijeha, no njegove poruke u pravo vrijeme vratili su me u svijet šarenih leptira i jednoroga. Nakon 2 mjeseca taj dan sam se nasmijala. Ne sjećam se točno čemu, no od tada ponovno se smijem. I tako već 2 godine. Kada se njegovo ime pojavi na mom mobitelu usne mi se odmah razvuku u osmijeh.

Love-problem-solution

OK, ponekada me i naljuti, no valjda je tako kada voliš. U 2 minute može sve. O njemu bih mogla pisati danima, ražmisljati bez prestanka. No, mnogi koje znam kažu mi da se mi ne možemo nazvati parom, zato i imam želju da objasnim kako je ljudima na daljinu.

Bok ja sam Ana i imam dečka na daljinu. Skupa smo već neko vrijeme i rijetko se viđamo (zato se valjda i zove daljina), no mogu ti reći i kod nas ljubav postoji. Istina mi se ne možemo držati za ruke svaki dan kao vi, ne možemo gledati filmove, ne možemo šetati gradom i jesti sladoled. Moj dečko, istina, nije uz mene kada sam tužna (premda je zapravo uvijek tu), no njegova poruka jednako mi razvuče osmijeh kao i riječ tvog dečka tebi, zato ne dam nikome za pravo da govori da u našim vezama nema ljubavi. Najlijepši su mi oni dani kada brojim za koliko će se pojavit pred mojim vratima. Moj dečko ima najlijepši i najveći zagrljaj, zagrljaj kojeg, istina čekam malo duže, nego vi “normalni parovi”. Možda mi na FB i sličnim stranicama ne objavljujemo naše slike, ne slikamo večere niti šaramo vremensku crtu, no on piše i šara najlijepše boje po mom srcu i to se ne može mjeriti sa lajkovima i komentarima. Možda nije najslatkorječivtiji dečko na svijetu, no ja sam najsretnija kada on onako nemaštovit i neinspiriran ipak napiše najbolje priče za laku noć iako to zapravo mrzi. Možda me ne zove “dušo” ni “srce” niti kod nas ima tih tepanja, no znam da je uvijek iskren i da me jednako voli i kada me nazove samo mojim imenom.

Čudno zar ne? No eto mi tako funkcioniramo i dobro nam je. Nismo po mnogim stvarima idealan par, no ne glumimo nikada nešto što nismo. Vjerujem mu i on meni vjeruje. Nikada i ne pomišljam o tom da li neka u njegovom životu postoji neka druga, jer znam da ne bi na tako jadan način razočarao. Kada jednom i dođe kraj, zaslužili smo da bude gospodski. Previše toga smo uložili u nas, da bi neka glupost pokvarila ove divne 2 godine.

Istina, moj nije “idealan” no sve idealno je more laži i idealiziranja. Znam da nikada neću dobiti posvećenu pjesmu, no pjesme dobivam u drugim sitnicama svaki dan. More pjesama i najromantičnijih sitnica ne može zamjeniti Njega i onu poruku u 2 ujutro kada me probudi. Normalne dečke bih tad gađala cipelom a njega jedino osmijehom dok vrtim glavom i legnem na drugu stranu. Naša ljubav isto vrijedi kao vaše ljubavi. Ne može je zamjeniti nikakav lančič ni Balasevićev stih. Ne može je kupiti nikakva večera.

Ne dajte na vašu ljubav. Znam, daljina je teška. Uvijek će biti onih koji će osuditi i okarakterisati vašu ljubav kao lažnu i onih kojima ste smiješna priča. Bit će i onih koji će vam govoriti “Da te zaista voli, on bi..”. Ako takve slušate, ljubav i povjerenje će zbilja nestati. No ako slušate srce i samo vas dvoje možete preživjeti sve kilometre svijeta, sve granice i nesuđene gradove.

A ljubav će živjeti zauvijek. Ja imam Njega, čiju poruku u 2 ujutro ne može nista zamjeniti. Koga imate vi?

Ana

Svoje tekstove koje želite objaviti anonimno u našoj rubrici “Interview pod šifrom” molimo šaljite na mail: [email protected]

Komentari

Neki baner