Cafe

Misija…

Probudila se toga jutra sa misijom. Izbaciti Akija iz glave, ili pokušati doći do njega. Nema druge, a ni treće opcije, jedno od to dvoje će izabrati. No toliko toga joj nije išlo u prilog, krenuvši od nje same. Sama je sebe u startu sabotirala, misleći kako nije dovoljno dorasla takvom izazovu da pokuša bilo šta sa nekim kao što je Aki.

zzz

Roditelji su htjeli da idu na selo, naravno ona je morala sa njima, a tako bi rado ostala kod kuće, kucala to ime na fejsbuku i gledala te oči lijepog stranca. Odustavši od druge varijante, nabrzinu je „uletjela“ na svoj profil čisto iz navike da vidi šta ima novo, i onda umalo dobila infarkt. U njenim zahjevima stajalo je ni manje ni više nego to ime. Njegovo ime. I njegova slika je gledala u nju, kao da je pita “zašto si tako začuđena”? Počelo je da joj zuji u ušima, čitava se soba počela okretati oko nje, a ruke su se tresle kao da je napolju -25.

“Šta da radim, šta da radiiiiiim”?, pitala je samu sebe. „Prihvati ili ne prihvati. Ne, prihvatiću, ali neću odmah da ne pomisli da sam neka jadnica. Ne, čekaj, ako ne prihvatim odmah može da pomisli da me ne zanima“. Panika je uhvatila gotovo isto koliko i strah, pomiješan sa srećom i uzbuđenjem kakvim ga do tada ga nije iskusila.

Ostaviće da sačeka, samo malo. Ma samo što je donijela tu odluku ruka je sama poletjela ka mišu kompjutera i ona je prihvatila zahtjev. Sva je treperila. Srce je luđački tuklo, bojala se da će da joj iskoči iz grudi ako ne prestane. Na četu je stajalo njegovo ime, i zeleni kružić. Bio je tu. Brzo je izašla iz stranice, navukla patike i potrčala za svojima kako bi ih sustigla. No, radila je to sve sa ogromnim osmijehom na licu.

Tog joj dana ništa nije bilo teško osim činjenice da ne može ući na svoj profil i vidjeti da li je čeka nešto novo. Nestrpljenje i uzbuđenje je bilo opipljivo i nikako neprimjetno. Smiješila se, pjevušila, isčekivajući povratak kući. Gotovo sa vrata je uletjela i upalila komp kucajući brzo adresu i šifru, no uzbuđenje je splasnulo kad je nije dočekalo ništa. Nasmijala se samoj sebi. „Šta si očekivala“? No ona njena energija koja se nije dala ugasiti, tjerala ju je da razmišlja pozitivno. Sigurno se neće odmah javiti, ali hoće za koji dan.

Oraspoloživši tako sama sebe, odlučila je poći u istraživanje njegovog profila. Onaj entuzijazam što ga je nakupila, splasnuo je do temelja. Ovaj je momak očito okružen prevelikim brojem djevojaka. Pokunjila se i osjetila je još nešto, ne baš jasno definisano. Osjetila je razočarenje i žaljenje što je to tako.

Stvarno joj se svidio taj momak. Nije imala pojma ko je on, nije znala ništa o njemu, nije znala kakva je osoba, nije znala koju muziku sluša, kakvu hranu voli da jede ni koje mu je omiljeno piće, no bilo joj je stalo. Prvi put u životu bilo joj je stalo. Zaljubila se. I sada je to maleno srce što ga je imala bilo tužno.

Neraspoložena, listala je po slikama što ih je imala, te odlučila objaviti jednu. Nije baš imala mnogo slika na profilu, te eto staviće koju, i onda će preći na zadaću koja ju je čekala na stolu. Udubila se u pisanje, te ju je prekinuo zvuk notifikacije na ekranu. Nije morala pogledati, osjetila je. Lajkovao joj je sliku. Da je bila sama skočila bi sa stolice, napravila salto u vazduhu a onda vrištala iz sveg glasa. Ovako samo je pokrila rukama usta i sa nevjericom gledala kako njegovo ime piše ispod njezine slike. Znala je da je sigurno barem stota danas kojoj je to uradio, ali nije je bilo briga. Lajkovao joj je sliku. U tom je trenutku dopustila sebi da pomisli da mu je barem u tom djeliću sekunde, barem u tom trenutku vremena bila najbitnija. Željela je da ga upozna, željela je da zna nešto više o njemu.

I onda, donijela je odluku. Pokušaće. Prebrodiće svoje krize i nedostatke, daće sve od sebe, da ga barem upozna. Da sazna ko je taj stranac što se krije iza tih zelenih očiju, i tog lijepog lica. Da sazna da li je to sve što ima, ili je ipak dobro predosjetila i našla nešto posebno. Njega posebnog. Da, donijela je odluku. Pokušaće.

Duguje to sebi, da barem jednom u životu bude hrabrija od sebe same. I samo što je to odlučila, već poznato ime pojavi se na četu…

 

Aleksandra

[email protected]

Komentari

Neki baner