Razmišljanja

Welcome…

Svatko za sebe želi najbolje. Tako si i ti želio za sebe, pa si si odabrao kraljicu. Ženu raskošne kose, mekih bedara sa vitkim rukama i nježnim ramenima. Ženicu s kraljevskim držanjem,  kraljevskim ponašanjem, kraljevskim trošenjem love i kraljevskom jezičinom. Sve u kompletu.

beauty-354570_1920

Nisi htio uspješnu, skromnu i jednostavnu seljanku koja je možda ljepša od kraljice, a uz to je snažna, jedra i radišna. Najvažnije je što te je beskrajno voljela, ali falilo ti je kod nje malo glamura i malo profinjenosti. Pa mogućnost izbora je jedan od najljepših darova koje čovjek ima i meni se sviđa tvoj izbor! Svatko jednom treba sam birati i sistemom “red samouvjerenosti, pa red muke”, sam sebe namagarčiti.

Kupio sam gajbu pive i čekam da počneš zidati tron. Znaš da kraljice trebaju glamurozno mjesto s kojeg vladaju?! Dok ti budeš uljepšavao njezine odaje, ja ću ti nositi pivu, jer ona sigurno neće.

I druškane, znam da se nećemo još dugo družiti jer kraljica će trebati lovu za toalete i nakit, a ti ćeš ju morati zaraditi. Nećemo imati vremena za druženje jer ćeš ti sve više i više raditi. Ne brini, ja se neću ljutiti što si zanemario naša druženja i nogomet, jer znam da imati pored sebe kraljicu- košta i novaca i vremena. Znam i koliko se teško zaradi lova za običan život, a kamoli za kraljevski. Zato te dobro razumijem.

No jednog dana, prije ili kasnije…. lipsat ćeš kao što lipsa konj. Izmorit će te hrmbanje od zore do mraka, njezino kraljevsko nezadovoljstvo i glamurozna lijenost….tada ću te čekati na starom mjestu u društvu sa našim frendovima koji su izabrali lijepe, skromne i radišne seljanke pa si zato mogu priuštiti druženje s frendovima, tu i tamo čašu pive i malo zdravog smijeha. Znam, znam….sjest ćeš k nama za stol i reći samo ” dečki, svratio sam malo”, a mi ćemo promrmljati sebi u bradu ” welcome ” i nastavit ćemo se družiti kao da si sve vrijeme bio s nama.

Kraljicu ti nećemo spominjati, osim možda ponekad u nekoj muškoj šali, ali toliko si zaslužio.

Viktorija Herak

[email protected]

Komentari

Neki baner