Iz njegovog kuta

Rezime sa godišnjeg odmora…

Dok sam uživao na odmoru bez telefona, interneta poželio sam da tako ostane zauvijek. Vrlo lako bih se mogao prebaciti u tu dimenziju i živjeti život bez stresa. Znam da to nije moguće. Prvenstveno zbog posla.  Ali ponekad zavidim srednjem vijeku i životu bez “Halo”, životu bez Fejsa, životu bez maila i ostalih  modernih čuda. Osjećaš se neopterećno, slobodno.

Eh, ali povratak u stvarnost bio je dosta bolan. Povratak u civilizaciju. Ali bar dok si na odmoru malo razbistriš glavu, neke nove odluke ti  se počinju  kretati mislima. I to je dobro, jer si imao mir da ih iskristaliziraš. Da vidiš što je zaista dobro za tebe, kuda te vode neke stvari u životu. Tako sam i ja krenuo tim putem. Došao do nekih zaključaka u miru uvale jednog našeg otoka.  Znam jako dobro što želim, a još više što ne želim.

man-silhouette-1245650_1280

Kao prvo i najvažnije, znam da želim provesti život sa svojom dragom, da je volim do ludila i da samo nju želim pored sebe. To znam toliko dobro i  jako kao što znam kako se  zovem. Znači, ako nekoga volite ili se već duže vrijeme  borite s nekim vidite koji su vam prioriteti. Ne dopustite da vam olako ta osoba isklizne iz ruku, iz života. Jer više takvu nećete naći  i cijeli život ćete biti nesretni i pitat ćete se zašto se nisam više potrudio, zašto sam bio toliko papak, zašto sam se dao zavesti od strane prijatelja, obitelji da ona nije za mene. Ili on. Takve odluke nemojte da netko drugi donosi umjesto vas, jer nitko ne živi u vašoj koži. Nitko osim vas ne proživaljava te osjećaje. Zato, onoga ili onu koju želite ili volite  potražite, recite joj  i ne dopustite da ode s nekim drugim. Učinite sve što je u vašoj moći da joj date do znanja da je vaša u mislima a i u srcu.

Kao drugo, što se tiče posla. Također sam donio neke važne odluke. U glavi sam razradio jedan projekt koji mi se već dugo motao mislima. I znam da ću ga uskoro realizirati i da mi nitko neće stati na put. Ne želim se bojati i razmišljati kako bi to bilo zgodno napraviti a da ne probam se uhvatiti u koštac sa tim zgodnim zamislima. Znači,  posebno se veselim novom poslovnom izazovu. Znam da će uspjeti jer ga radim sa strašću. Tako i vi, ako nešto silno želite, o bilo kakvom da se poslu radi, pokušajte. Nemojte se dati omesti ili slušati nekoga kako vam govori da to ne možete. Možete svašta. Ne odustajte olako od svojih zamisli.

Isto tako, nekim osobama iz svog bližeg života sam zahvalio na njihovom druženju i otpustio ih iz svog života. Jer me nisu ispunjavale, jer su me punile lošom energijom. Više ih ne doživljavam, niti se ne brinem oko njih. Nemam više što od njih naučiti, ne zanimaju me zaista, jer  mi samo crpe energiju. Previše se dajem, a oni premalo vraćaju. Takve odnose ne želim. Ili odnose pune izdaje. Možeš me izdati jednom. Ali samo jednom. I to je to. Drugog puta više nema. Za mene ne postojiš. Mogu ja i dalje razgovarati normalno kao da ništa nije bilo, ali u meni su svi  osjećaji za tu osobu umrli, ne postoje. Vrata su joj zatvorena.

Dakle, ako ti se se dajem, a ti me iznevjeriš,  ne očekuj da ću ti ikada više biti podrška, da ću  išta više uraditi za tebe.  Takve stvari ne opraštam.

Eto, drage moje , to je moj rezime godišnjeg. I to odličan rezime. Osjećam se odlično.  Nadam se da i vi uživate u takvim odlukama.

Vaš Lovro

[email protected]

Komentari

Neki baner