Život

NE SPUŠTAJ KRITERIJUME!

Drage moje žene, osjećam kako mi je građanska dužnost i moralna obaveza, pošto me već čitate, da vam pretočim neka moja razmišljanja za koja čvrsto vjerujem kako su ispravna. Ne da vjerujem, nego bih se istog trena posvađala sa svakim ko misli suprotno. Dobro moje “svađanje” je inače malo teža kategorija gdje bi protivnik ostao doslovno osakaćen. Riječima naravno, ne brinite.

profimedia-0213534502

Naime, neki sam dan baš nešto razgovarala sa  jednim dragim ženama sa jednog divnog mjesta, i nešto veoma važno sam shvatila. Mi žene smo idioti. Objasniću.

Svaka od nas ima neku viziju svog idealnog muškarca, zar ne? Zamišlja kakav bi to “Gospodin Pravi”  trebao da je, kako da izgleda, kako da se ponaša, šta da radi i tako dalje. Mislim da se mi razumijemo savršeni ne postoji, kao što ni mi nismo savršene, šta više svaka od nas je različita pa su tako i ti ideali koje imamo različiti. Međutim, ono što nam je zajedničko je to što baš svaka ima tu neku sliku u glavi kako bi trebao da izgleda njen idealan muškarac, i to da baš svaka nađe nekoga potpuno suprotnog svemu tome. Evo na primjer ja. Moj je trebao da bude visok, crn, načitan, obrazovan, da ima lijepe manire, tamne oči, i da dobar čovjek. Na primjer moje drugarice su imale nešto drugačije na umu. Jedna je željela nabildanog, jedna pametnog, jedna sportistu, jedna književnika i sve tako redom. I šta je tu poenta priče? Nijedna od nas nije završila sa nekim „takvim“. No, to nije tako strašno. Snovi su uglavnom nerealni, pa samim tim i ovakva razmišljanja.

Međutim, ono što je užasavajuće je to što je većina nas spustila kriterijume koje je postavila i završila sa nekim mnogo lošijim od  onog šta želi, lošijeg od nje same, i od svega što ona zaslužuje. Usljed takvog odvijanja okolnosti i svega što se dešava, muškarci su shvatili da se ne moraju truditi oko nas, a šta smo mi uradile povodom toga? Mi smo im popustile! No zašto? Čemu? Otkad je to postalo „must do“?

Neke od nas odustanu od svog idealnog muškarca jer takav jednostavno ne postoji. Pomisle kako su pretjerale, i kako su im kriteriji previsoki. No, drage moje, da li ste pomislile da je jednostavno pogrešno mjesto na kojem ih tražite i da se vaš “Idealni” jednostavno još uvijek nije pojavio? Mislim podrazumijeva se budete realne u svojim očekivanjima, ali pobogu ne treba da ste sa nekim ko je miljama daleko od onoga šta želite samo zato što niste našle nekoga ko vam odgovara! Jeste čule za ono, bolje biti kvalitetno sam nego nekvalitetno sa nekim?

Šta je to što hoću da vam kažem: NIKAD NE SPUŠTAJTE KRITERIJUME! Sa razlogom ste ih postavile, sa razlogom ste tražile baš takvog frajera. Ne mora biti baš 100%  takav, nemojte me pogrešno shvatiti,  ali te osobine koje volite, pa naravno da vam trebaju! Ono što morate je biti stpljive, realne, i svoje. Shvatite da ste same sebi dovoljne, izgradite svoj stav, svoje mišljenje, trudite se da vas svi doživljavaju kao jaku i samosvjesnu ženu, a ne kao neku jadnicu kojoj je svaka mrva dovoljna. Ako se postavite tako, jadno, tako će vam i biti. Muškarac mora da shvati da ste vi jedna jaka i samosvjesna ličnost i da je on tu ne zato što vam je neophodan da biste opstale, već zato da biste živjele zanimljivije. Ako to uradite, i oni će se drugačije postaviti. Ako već niste našle idealnog, napraviće te ga! On će pored jedne takve žene poželjeti da bude najbolji i vi ćete opet biti u plusu!

_sp-kloniranje-kokoska

Ja nisam završila sa svojim tipom iz snova. To zapravo i nije cilj. Ja imam nekoga ko je hiljadu puta bolji. Zato vam i govorim, kriterijume ne spuštajte zbog lošeg izbora, već poradite na sebi i stpljenju. Polako, ovako kao i meni, naići će neko ko će biti bolji od svega što ste ikada zamišljale i shvatićete kako sve ima svoj smisao. Dok god to ne postignete, tražite dalje. I sjetite se one stare narodne “I ćorava koka ubode zrno”! Ima tu istine!

Aleksandra

[email protected]

 

 

Komentari

Neki baner