Život

Kvalifikacije…

Uzbuđena sam, jako, da vam priznam. Poželjela sam se reprezentativnog fudbala. Ma znam, reći ćete da sam luda, pa Evropsko prevenstvo samo što je završilo. Ali tamo nije bilo BiH. Ni Srbije. Ali sam zato tri puta jače navijala za Hrvatsku.

Uglavnom, sigurno znate da je nastupila klupska pauza i da počinju kvalifikacije za Svijetsko prvenstvo u Rusiji. Naše reprezentacije nemaju niti malo lagane skupine. Pa su protivnici BiH u grupi H: Kipar, (ponovo, ne smijemo dopustiti još jedno iznenađenje), Belgija, Estonija i Grčka. Hrvatska igra u skupini I, a za protivnike ima Tursku, Ukrajinu, Island i Finsku, dok je Srbija u grupi D zajedno sa Velsom, Austrijom, Moldavijom, Gruzijom i Irskom. Dakle, kao što vidimo ni malo lake grupe, mada možda u najlakšoj je ipak reprezentacija Srbije. Svoje utakmice sa Turskom, odnosno Republikom Irskom Vatreni i Orlovi igraju u ponedjeljak, 5. septembra, dok Zmajevi protiv Estonije igraju istog mjeseca dan kasnije. Što se tiče pozvanih igrača mislim da nije bilo iznenađenja niti u jednoj reprezentaciji.

Ali je u reprezentaciji Hrvatske došlo do nekih jako važnih promjena. Tako je Luka Modrić novi kapiten Vatrenih. Sretno Luka, i da nas vodiš u mnogo novih pobjeda. Ispod teksta je ekskluzivni intervju sa Modrićem. Uživajte.

Jeste li znali da je HNL četvrta liga u svijetu po profiti? Zvuči nevjerovatno, je l’ da? E pa, prva liga Hrvatske unovčila je velikih 75 miliona eura od prodaje igrača. Svakim danom pokazujemo koliko smo mi leglo talenata i da nas ni loša infrastruktura, malo sponzora, navijača, medijske popraćenosti ne sprječava.

A kad smo kod transfera i novca, mladi bosanskohercegovački reprezentativac, Tino Sven Sušić promjenio je klub, poslije emotivnog rastanka sam navijačima Hajduka. Nakon sjajne prošle sezone, kad se predstavio kao jedan od najboljih igrača lige, Sušić je potpisao za Genk i zadužio broj 10. Tino, želimo ti svu sreću.

Pozdrav i pišemo nakon kvalifikacija 🙂

Ramiza Tibo

[email protected]

 

Komentari

Neki baner