Život

Gdje su nestala Djeca…

 

Ne mogu, a ne osvrnuti se. Pogledati i ne ostati zbunjena, zgrožena, osupnuta?! Ma, ne mogu ni naći dovoljno lošu ili dobru riječ za to kako se osjećam, koje mi misli lete glavom…

Dakle radi se o tome da već neko duže vrijeme sa prijateljicom kasno navečer odem na kavu. U tjednu i vikendom. Da, u 30.-ima subotom dođemo u kafić i naručimo bijelu kavu sa hladnim mlijekom i pričamo. Uglavnom su teme djeca, ljubav i posao. Pogledi mi bježe posvuda i mozak mi kipi!

Opisati ću vam što moje oči vide…Djecu, ne starije maloljetnike nego djecu! S pivama na slamku, žesticama i  kojekakvim alkoholom, polu gole i mrtve pijane…ali pijane tako da ne znaju za sebe.

glasses-1477081_1920

Priznajem, ne tako davno i ja sam izlazila, pila, družila se…ali nikad, baš nikad se nisam ubila od alkohola. Bilo bi me sram doći doma takva pred njihove oči, mislim na roditelje. Nije mi jasno gdje su im roditelji? Rana večer je, 9 sati i oni su već mrtvi pijani!? U ponoć je još gore, pa polako teturaju kući, u onim najvišim potpeticama, sa razmazanom šminkom i rigajući usput. To je horda klinaca, a ja sam iz malog grada. To je nešto zastrašujuće! Roditelji, gdje ste?!

Nije li vrijeme da se osvrnete. Ne osuđujem, pitam sebe i vas! Imam dvije male curice i u svakoj vašoj kćeri koja pijana i gola tetura gradom, vidim svoje kćeri za 10 godina. Bojim se! Jako se bojim! Da li se borite pa ne uspijevate? Da li je to nešto što se ne može kontrolirati? Kako oni takvi budu svaki dan? Evo i danas, četvrtak je, pola 9 i još škola nije počela, već su pijani…fuj fuj fuj!!!!

sad-girl-236769_1280

Neko im mora dati lovu za cugu. Neko im je morao kupit tu odjeću i obuću. Ne razumijem! Znam da svaki roditelj svoju djecu voli i da su mu najbolja i kad su najgora. Ne morate nikome ništa priznati niti se opravdavat ikome, ali što kažete o tome sami sebi ili kad pričate s partnerom? Morate si postaviti pitanje da li je ok da takvi teturaju gradom?

Šta se desilo?!?! Gdje je nestalo djetinjstvo?! Oni su iz pelena uskočili u štikle i bočice zamijenili bocama od alkohola.

Nisam svetica, niti časna sestra, a bome niti konzervativka, baš naprotiv prilično sam slobodnih svjetonazora. Trudim se shvatiti šta se dešava, jer ovo je odavno izmaklo kontroli. Ja sam jedna mama koja se boji, koju je užasno strah. Da li će i one takve teturati gradom jednog dana? Ne želim ni razmišljat o tome! Pomozite im, pomozite sebi- dok nije kasno!

Vratite im djetinjstvo… <3

girls-739071_1920

 

Alisa

[email protected]

Komentari

Neki baner