Život

Razmišljanja jednoga…

Još se jedna jesen polagano šuljala u moj život. Dvadeset i šesta po redu. Lišće je počelo opadati, polagani povjetarci puhati a ja uvijek na istom mjestu. Na istom mjestu u ljubavi.

I dok su moji drugovi svoje jeseni dočekivali uz svoje bolje polovice, ja sam već sedmu jesen izvukao svoju najbolju polovicu. Već ju je trebalo mijenjati. Izvukao sam iz ormara svoju tanku, jesenju dekicu. Nije me nešto išlo u ljubavi, doduše nisam se nešto ni trudio. Poezija je bila moja prva ljubav i nju ne bi mijenjao ni za što. Ona te neće razočarati. I dok su svi privodili svoje pute kraju ja se sjetih onog stiha Nikole Šopa: „Moj put je dalek. I moja sjena već je beskrajna“.

I baš nekako u to vrijeme, kada sam zaista počeo odustajati od svake pomisli da ću i ja uspjeti pronaći nekoga za jesen, i kada su mi se počele pojavljivati misli kao nešto u stilu da postanem svećenik ili misionar ili bilo tko za koga bi se mogao vezati, pa kako tako, i kada sam počeo u svojoj glavi praviti takve scenarije, režirati takve stvari, njedanput se pojavila Ona.

Ona Vam je bila baš kao Ona iz drame Tene Štivičić. Nemreš pobjeći od nedjelje. Kada sam je ugledao ne da ne bi pobjegao od nedjelje, nego ne bi pobjegao ni od ponedjeljaka, ni od utorka, ni od srijede, ma ni od jednoga dana samo da bude moja polovica i za jesen i za zimu i za proljeće i za ljeto, za mnoge godine, dok nas ona izlizana smrt ne rastavi.

bench-1534205_960_720

Ne, nisam je sreo na kolodvoru, po kiši. Sreo sam je divnog kasnoljetnog dana na ulicama jednog malog grada. I taj će grad ostati samo Grad do zadnje rečenice ovoga moga putopisa, životopisa moga puta. Bila je lijepa, bila je zgodna, bila je napeta ali ništa od toga me nije kod nje privuklo. Nešto me je drugo vuklo kao magnet a ne znam što.

Želio sam joj odmah reći stihove Vesne Slobođan:

„Bit ću tek dah na tvome uzglavlju,
Drhtaj sunca na tvojim vijeđama,
Cjelov vječnosti na tvome licu.
Blagoslivljat ću te ljubavlju,
Dok ne svane zora i
odnese me u ništavni zaborav.“

 

Ali pomislih bilo bi previše, pa čak i za mene….

Nastavit će se…

Kupid

[email protected]

Komentari

Neki baner