Cafe

Odlučio se oženiti…

Pila je svoju prvu jutarnju kavu i promatrala grad, grad koji se budi, oduvijek isti… i radnike, već na zgradi preko puta… dječake koji su pretrčavali zebru i bakicu koja se vraćala s kruhom i jogurtom doma. Reklo bi se svakodnevica… i bila je.

couple-564232_960_720Sve uvijek isto, osim Ane. Povukla je dim cigarete i pitala se “Što se dovraga događa? “Na stolu je i dalje stajala boca crnog vina.

“Nisam valjda popila sama cijelu?” – rekla je napola glasno, dok se prisjećala noći prije. Bilo je sve kristalno jasno. Ona, Ana, popila je sama bocu vina zbog koje ima glavobolju i liči na smrt. Krivac je on… Igor. Zar je baš morao reći da se ženi i pozvati je u svatove?

Ok… bili su najbolji prijatelji… (u njegovoj su glavi i dalje), iako se čuju samo za blagdane i rođendane. Dok su zaista bili frendovi zaljubila se. Simpatije su bile obostrane… čak su i pokušali, no bila je premlada, a on preambiciozan i veliki karijerist. Ostavio ju je na kolodvoru dok je trčao za boljim životom s rečenicom: “Nastavit ćemo kao prijatelji”. I zaista je vjerovao u to… očito ne poznavši dovoljno žensku psihologiju: “Ostavio si me a sad bi me za prijateljicu?”

“nastavit ćemo kao prijatelji…” – bile su to njegove zadnje riječi, koje je upamtila i koje su joj se vrtjele u mislima, uvijek iznova. Zaboljele su. Samo je šutjela dok je osjećala opet istu gorčinu. Najgori mogući prekid. Nije htjela pokazati tako javno da ju je ubilo sve. Kada imaš jedva 22 misliš da je kraj svijeta… (u tom trenu za nju je i bio).

S vremenom se uvjerila da ga je preboljela i nastavili su s “prijateljstvom”. Isprva intenzivno a u zadnje vrijeme samo za blagdane. Opet ju je ostavio jer mu je djevojka postala ljubomorna i sve do jučer mislila je da ga je prerasla, no vijest o ženidbi… zaboljela je. Jako I boli. I dalje. Više od svih prekida.

Opet je povukla dim cigarete i sjela na pod… zar ga još voli? Nije htjela znati odgovor…

To be continued…

Josipa Milas

[email protected]

Komentari

Neki baner