Cafe

Srest ćemo se…

Srest ćemo se mi jednom opet znaš, možda u našem gradu, na kraju ulice dok budeš šetao s njom i vrijeme će opet stati na sekund – dva, za nas dvoje!?

Srest ćemo se mi opet, jednom, znaš, imati ćes kilo više i par sijedih i dalje neodoljiv na sekund – dva i vrijeme će opet stati za nas dvoje!? Srest ćemo se mi jednom, opet, znaš, u zadimljenom pubu, svirat će nešto naše i alkohol iz tebe će progovarati i stati će opet vrijeme na sekund – dva za nas dvoje!?

sunset-690240_960_720
Srest ćemo se mi opet, jednom, znaš, imat ćeš diplomu i skupi auto i karijeru, ženu i slatku djecu i ulovit ćemo pogled dok budem pretrčavala cestu i vrijeme će opet stati na sekund – dva i nastavit ćemo dalje!? Srest ćemo se mi opet, jednom, znaš i reći ćes da me čitaš kad nje nema doma!? Reći ćes da si ponosan i da si oduvijek vjerovao u mene. Zvao si me Balašević moj. I stati će opet vrijeme za nas dvoje na sekund dva. Srest ćemo se mi opet, jednom, znaš, bit ćemo oboje u brakovima i imat ćemo klince za diplomu. Kupovat ćeš cigarete, a ja vegetu za ručak!? Na suprotnim kasama. Vrijeme će opet stati za nas dvoje na sekund – dva.

Srest ćemo se mi opet, jednom, znaš, tišina će parati uši, a u nama svirati sentiš !? I stat će opet vrijeme na sekund – dva za nas dvoje. Nikada više od sekund dva. Svima premalo, nama dovoljno. Ostarit ćemo tako, a ljubav će i dalje živjeti na sekund – dva. Nama dovoljno, a svima ne jasno.

Srest ćemo se mi opet jednom, znaš!?

 Josipa Milas

Komentari

Neki baner