Cafe

On se ženi… (2. dio)

Svezala je kosu u visoki rep i otrčala do kupaone. Pogledala je u mobitel i vidjela 3 propuštena poziva. Naravno prijateljica,kako je uopće mogla i pomislit da je Igor.

Pa Igor se ženi. On ima nekog i sretan je. Uostalom Igor za nju ne bi trebao ni postojati.

Pogledala se u zrcalo. Na licu se primjeti umor. Previše umora suza i alkohola. Definitivno je imala ljepših dana, pomislila je u sebi i pokušavala razmišljati o svemu drugom, samo ne o njemu. Ni sama ne zna koliko dugo je već budna i koliko dugo gleda u ulicu.

sad-505857_960_720

Bilo je blizu 12 kad se napokon sjetila da je živa i da će je Marina ubiti ako se ne pojavi na kavi. Otkada je doselila u Zagreb sa Marinom je kava zakazana subotom u istom kvartovskom kafiću. Prvi put kad je došla u Zagreb zaljubila se u njega. Bila je tek zavrsila treću godinu fakulteta i došla trbuhom za kruhom. Ustvari došla je na Igorovov nagovor. Pričao joj je o njima i Zagrebu, te obećavao sve i svašta. Činilo se idealnim i bilo je.

Nikad nije požalila što je došla. A kako i bi? Na kraju krajeva, Zagreb je sad njen dom. Ovdje su joj prijatelji, super posao i sretna je. Malo nakon dolaska je upoznala Marinu, živjele su vrata do vrata. Bila je subota kad joj je Marina pokucala na vrata sa tanjurom toplih kolača i željom da se upoznaju. Još istu večer su otišle na cugu i od tada traje to prijateljstvo. Pokušala se prisjetit koliko konobara se izmjenilo u tih šest godina. Prvi put se danas nasmijala, zbilja je proletilo vrijeme ovdje.

Posliedne dvije godine društvo im prave Marinini blizanci, Teo i Lana, koji mami ne daju mira. Došla je malo ranije nego inače jer stan je postao zagušljiv i nosio je puno sjećanja a nije ih trebala. Ne danas.

Sjela je do prozora kao i svaki put i primjetila da je konobar Luka dobio prve sijede. Kad je to sve propustila, zapitala se. Iz daljine je ugledala Marinu al’ bez klinaca. Prvi put je osjetila pobjedu nad ta dva mala vrazićka jer konačno će moći neometano pričati sa prijateljicom. Danas joj treba netko za razgovor. Psovala je Lanu i Luku te njihovu pravu ljubav i pripremala govor pred frendicom. Kako da joj kaže… Hoće li Marina razumjeti ili će osuditi. Paznavajući je u dušu, bila je spremna na njenu oštru reakciju.

Kod Marine je jasno.. Bivši su prošlost i nemaju što raditi u sadašnjosti.

Marina si nikada ne bi dopustila da pije i plače zbog nekog bivšeg. Pa ona zapravo nikada ne plače. Tek sad je primjetila koliko jaku frendicu ima. OK, jednom je pila zbog onog Martina sa Hvara. Kad je to bilo, prije 3 ili 4 godine? Kada se Marina opako približila postalo je napeto. Odlučila je da ipak prešuti jer dosta je drama za danas…

 

Josipa Milas

[email protected]

Komentari

Neki baner