Život

Nije to ljubav, mili…

Ti možda do sada nisi osjetio topla osjećanja oko srca, možda nikada nisi za nekim patio, no to te ne opravdava. Možda ne umiješ drugačije pokazati da ti je stalo, pa se vraćaš onom svom dobro poznatom manevru – grubost je jedini način, I tako dokazuješ neke svoje stvari. No mili, nije to  ljubav.

Znam da me voliš, najjače što ti umiješ, znam da bi za mene okrenuo svijet, no isto tako znam I da su ti riječi grube svaki put kad bilo šta nije po tvome. Nije to ljubav, mili.

Pogled ti je hladan, dodiri grubi,  I nema poljupca za laku noć, ako nešto nije po tvome. Ti bi bio srećan da ja ostanem u ova četiri zida, I da ne vidim dana ni noći ako tebe nema tu. Ti ne voliš da me dijeliš sa ljudima koje volim ja. Tebi to smeta. Smeta ti da volim nekoga pored tebe. Smeta ti da mi je stalo, smeta ti da se smiješim I da budem ono što ja jesam. No, ja sam takva. Takvu si me zavolio I ne razumijem čemu sada ta potreba da me mijenjaš? Zar ne shvataš da si ti taj koji griješi? Da ne možeš da budeš tako surov, tako hladan i grub, da je ovaj svijet isuviše grubo I hladno mjesto da bi i mi bili takvi. Ne!

holding-hands-924942_1920

Ja sam takva kakva sam. Osjećajna I iskrena, i ne dam na sebe kada znam da ne treba. Nije te briga šta mene srećnom čini, zatvaraš oči pred tim stvarima. Guraš naprijed samo svoje zahtjeve bili oni normalni ili ne. Navikao si valjda da je sve na ovom svijetu podređeno tebi, da te svi slušaju I rade ono što ti želiš da rade. Ne ide to tako mili. To ne valja.

Od prvoga dana pokušavam da doprem do tebe, da ti pomognem. Puštam zvijeri da vidi iskreno, krkho srce u nadi da će je to dirnuti, I pripitomiti. Nisam ni sama sigurna da li mi je to greška ili nije. Krvarilo je, već nekoliko puta, da  bi ti vidio da ono postoji. Da li je vrijedno da krvari da bi ti naučio da je svijet neko drugačije mjesto? Da li vrijedi da ti prećutim kad me povrijediš da bi ti shvatio da si pogriješio? Koliko mene će to koštati? I do kada ću tako moći? Hajde mili, smiri se. Zatvori oči, razbistri glavu I pusti to srce da jednom govori u tvoje ime. Nije ljubav dovoljna, nije ni želja. Puno stvari, puno svega čini jedan odnos.  Prepusti se, pusti me da ti očistim dušu, da ti otvorim srce, da ti razbistrim vid. Budi čovjek, ne zvijer. Budi ono što u stvari jesi. Ta je zvijer prisutna iz straha, jer si se branio, no više ne moraš, sada sam ja tu, I sada te ja čuvam. Ne povređuj me, ne radi to, kajaćeš se. Moje je srce čisto, zacijeliće na bol, no tvoje je neće izdržati. Pogledaj dobro oko sebe, pogledaj mene. Shvati.

Pomozi mi mili, da pronađemo zajedno čovjeka u tebi. I pusti svom srcu da voli…

Amazonka

Komentari

Neki baner