Život

Trgni se i idi…

Već dugo planiram ovu kolumnu, no svaki put je odgodim.#budemdrugiputsadane. Kada bi mogla birati sebi ime, sigurno bi se zvala “Evo samo malo” ili “drugi put” i to najviše zapravo i mrzim kod sebe. Uvijek odgađam, sve odgađam jer čekam bolji trenutak. Znaš ono sve bih htjela al’ teško mi započeti. Mrzim se zbog toga. Jesam lijena sam za promjene.

Kao i svaki put (kao i za novu godinu) obećam si mjenjam se. Ni sama ne znam koliko stvari sam propustila jer #jekišasada #nijepravitrenutak #poslijećusutraću. Odkad znam za sebe, recimo kada sam išla u školu nikada nisam bila odličan učenik samo iz lijenosti. Ocjene sam ispravljala pred kraj polugodišta, onaj zadnji tjedan.Tada dobijem petice za cijelu godinu i ispravim si one dvojke i kečine.

Tradicija se nastavlja. Josipa uvijek ista sve radi u zadnji tren, od birokracije do obične kave, sve zadnji dan, pet minuta pred kraj radnog vremena. Znam Marko lijena sam. I budem ja tako promiješala ručak koji naravno zagori jer sam se baš zagledala u reklamu. Budem ja tako pospremila sobu i ispeglala košulju pet minuta pred izlazak. Budem se ja našminkala zadnji minut i onda se čudim zašto izgledam kao da sam se prijavila na “ljubav je na selu” dok su sve druge kao sa cosmopolitan naslovnice. Sve zbog tog #evosamomalo.

feet-932346_960_720

U zadnji tren pišem kolumnu vjerojatno si to i primijetio Marko zar ne? No budem se popravila sutra obećajem 😉

Gledam tako svoj život dok lisatam fb (fora je reći listam) mnogi moji poznanici su negdje bili, nešto vidjeli. Njihov život izgleda tako super, čak i slika ručka na planini .Divim se njima dok im lajkam slike na fb i ljutim na moju zvijezdu što nije zanimljivija. Naravno da sam sama kriva, no zašto bi si priznala to, kada je lakše sve druge čimbenike osuditi. Obećajem si da ću i ja posjetiti barem cijelu Hrvatsku (Dašo moramo) i da ću postati zanimljivija barem sebi…

Budem kažem i ljutito lajkam sliku sa Blidinja, Međugorja, Mostara, Splita… Mama bi rekla “sve ti pred nosom” što zbilja je (manje od sat i pol) no puno je jednostavnije sjediti doma i kukati na zvijezdu… Budem jednom sad nije vrijeme…

Pouka Marko je nemoj biti kao ja, trgni se i idi 😀

Josipa Milas

[email protected]

Komentari

Neki baner