Cafe

Karlo ili Igor?

Odlučila je definitivno prešutjeti posljednja 24 sata i prepustila se Marininoj priči o klincima i poslu. Slušala je frendicu dok je vrtjela žlicu u polupraznoj šolji, mislima u prošlosti i sinoćnjem susretu. Marina je ne smetano brbljala o dva mala vragolana i novoj dadilji koja je 100 puta gora od prošle gospođe Horvat.

“Mislim dopušteno je ne slušati o tome zar ne, trenutno mi se život raspada “- govorio je dobro poznati glas sebičnosti u njoj. Ana je imala teoriju kako svaka žena u sebi ima dva glasića, jedan je onaj samouvjereni koji nikog osim sebe ne voli a drugi je onaj dragi blagi koji ima vremena i razuma za sve oko sebe. Oduvijek u njoj prevladava ovaj drugi.Zato i je tu gdje je i trenutno nema puno prijateljica… svima im brzo dosadi i iskoriste njenu dobrotu i strpljenje do kraja.

girl-717939_960_720

Marina je završila monolog i zabrinuto pogledala frendicu “Mala jeli sve ok s tobom?”
– “Naravno” hitro je odgovorila dok se pokušala nasmiješiti i odglumiti sreću zbog prošlotjednog unapređenja na poslu
– “Oduvijek sam vjerovala u tebe” brzinski ju je zagrlila i otrčala na bus.

Ponovno sama u mislima vratila se u stan i pokušala razmišljati o Karlu s kojim zadnji mjesec izlazi. Karlo ima sve što je oduvijek htjela. Situiran, zgodan, nježan, pametan, voli životinje… i prema njoj je dobar, pozorno je sluša i podržava. Mislim još prije 2 dana je bila uvjerena da se zaljubljuje i maštala je o njima.

“Moram se opustiti da opustiti, to će mi pomoći” promrmljala je sebi u bradu i odjurila pod tuš. Napravila je plan… sredit će se, nazvati Karla i otići van. Naredila je svojim mislima da razmišlja o Karlu, no svako malo nakon par riječi Karlo spomenula bi Igora. Kada bi svoje misli pretočila van, to bi izgledalo ovako “Karlo Karlo Karlo Karlo Igor Karlo Karlo IGOR… Jebeni gad, našao je kada će se pojaviti. Oduvijek je bio specijalac za krivo vrijeme. Baš to je kod njega i voljela. Ponovno se svađala sa njim u svojim mislima, kada ju je trgnulo zvono na vratima. Nije očekivala nikoga.

Nastavit će se…

Josipa Milas

[email protected]

Komentari

Neki baner