Život

Samo budi lijepa… lijepa i glupa…

Fascinantne su mi žene koje misle da je sve u ljepoti. Sve u tome kako izgledaju, kako su našminkane i što su obukle. Još fascinantniji su muškarci koji vrijednost žene mjere njenim izgledom, ali se bude sami i namrgođeni. Nijedna im nije dovoljno lijepa, dovoljno dobra da bi je pokazali svome velebnom društvu, koje najčešće čine samo pripadnici kraljevskog roda (čitaj šljakeri u manduri i poneki zalutali manager). Svi oni zajedno čine žalosnu sliku, bolesnog društva s iskvarenim vrijednostima. Nemam ništa protiv ljepote, ali Bogu hvala što je prolazna…

Zgrožena sam. Ne mogu vjerovati koliko smo plitki. Koliko smo u ovom 21 stoljeću nazadni, okruženi tolikim znanjem i tehnologijom, mi smo primitivniji nego dok smo živjeli u pećini. Sve nam se svodi na tri faktora – u se, na se i poda se. Ako to nije žalosno, ne znam što jest?

lipstick-1367772_960_720

Većina žena vodi se onom poznatom – bolje da se uredim jer znam da prosječni muškarac puno bolje vidi nego što misli…

Bože… pa zato se ni ne trude misliti, kad im se serviraju sise i guzice na izvolte i trči za njima k’o da su pojedini zadnji u svemiru. Mislim… nisam od onih hard core feministica koje su mrziteljice muškaraca, testosterona i depiliranja, ali mislim da žestoko zanemarujemo duh, um i vlastito ja, dok ostavljamo 500,00 kn za ruž koji je baš in ove jeseni, u poznatoj parfumeriji.. dok hodamo na mikro dermo abrazije i ostala čuda, pa se gegamo cestom zamotane u foliju da bi nam se istopio celulit. Bože gdje je nekim ženama dostojanstvo? Je l’ ga imaju uopće ispod deset slojeva podloge, korektora, pudera, rumenila i ostalih čudesa?

Ne paše mu kako izgledaš? A kako to izgleda on? Je li bio sinoć u teretani? Je li trčao prije spavanja, ili je visio u bircu sa svojim pajdama i tankao se pivom, dok si se ti znojila na traci za trčanje zamotana u onu foliju, a kasnije još svratila do kozmetičarke da ti napravi brzinsku brazilsku? Pa sad hodaš kao da imaš panj među nogama. I još uvijek ti je on krasan i divan, nakon što je došao doma, bazdeći kao trideset mrtvaca i rekao ti da ti je kosa užasna i da se nigdje ne vidi da hodočastiš u teretanu.

Jednako si kriva kao i on! Jesi da. On je kreten kojem si dozvolila da bude kreten prema tebi! Zato lijepo skini tu škripavu foliju od koje ionako imaš osip, napravi si vruću kupku, otvori bocu crnog vina i otvori bombonijeru koju si dobila od frendice pa ju sakrila ispod lonaca, sama od sebe da ne dođeš u napast… sjedni pred tv i uživaj! Ako njemu smeta, iseli ga!

Ili mu jednostavno reci da ćete se seksati kad na vrbi rodi grožđe… Da posvađat ćete se, ali on će konačno naučiti da nisi stvar koja služi za njegovo osobno zadovoljstvo. I osjećat ćeš se dobro… dostojanstveno i snažno. Njemu će se desiti čudo zvano – moram uključiti mozak ako ne želim dobiti nogu od nje.

I nikad više ti neće reći da si ružna i debela… a ako kaže, zamijeni ga boljim. Možeš to! Zato kreni, sad! No što čekaš?

Do tipkanja…

Zavodnica

[email protected]

Komentari

Neki baner