Iz njegovog kuta

Ljubav na prvi “like”…

Zvuci smiješno? Znam! Ali vjerujte mi, dogodila se…

Ljubav ni blizu one kakvu je proživjela ekipa iz kafića koju sam spominjao u prethodnom tekstu. Potpuno drukčija od ljubavi koju su imale generacije prije moje. Ljubav koja se nije desila na prvi pogled, prvu riječ ili neki drugi pojam koji je stvaran i realan. Možda se ljubav na prvi lajk ne može ni nazvati ljubavlju, ali imao sam sve njene simptome.

Osjetio sam leptiriće u stomaku. Počeo sam je pratiti, svaka njena slika je bila obilježena mojim lajkom. Svaku sam prelistao po ko zna koji put, u svakom albumu sam znao redoslijed. Na svakoj bih se iznova zaljubljivao u njene krupne oči i predivni osmijeh.

Skužila je da je pratim, ali ubrzo nisam mogao odoljeti da ne uspostavim kontakt. Počelo je laganim temama i želio sam se predstaviti u što boljem svjetlu i upotrebio sam sav svoj šarm, ali to je imalo kontra efekt. Odbijalo ju je. Nije željela da je obasipam komplimentima i da je idealiziram.

Mislite da je pobjegla? Nije, na svu sreću zadržala se. Kako kaže, željela je vidjeti šta je iza te zavodničke fasade i uspjela je. Ono što nikad niko cijeli moj život nije uspio, njoj je u kratkom periodu pošlo za rukom. Razotkrila me. Dotakla suštinu.

Ona moju i ja njezinu. Više nismo samo stranci ni frendovi s FB. U nekoliko dugih, predugih, a opet tako kratkih razgovora saznali smo jedno o drugom sve. Postali smo iskreni. Nekoliko puta me je “ohladila” riječima da je ne privlačim i da je ovo između nas čista glupost. Da se možda nikad nećemo ni sresti. Realno je i bilo tako, ali ipak nije me pokolebala. Previše sam je želio.

14658168_10154563604657645_1105008669_n

Jedne večeri je i njena maska spala i napisala mi je da sam joj postao drag. Tada sam dobio krila. Nismo se sreli, ni upoznali, ali toliko smo mnogo znali jedno o drugom. Pričali bi satima o svemu, ponajviše o nama. Spavao bih i budio se s mišlju o njoj. Smjestio sam je duboko u maštu koju bi rado kreirao s njom. Spavali smo skupa i vodili ljubav, a miljama smo udaljeni.

Nismo mogli da se ne čujemo. Gorili smo od želje. Privlačila me je fizički, a ja nju emotivno. Ali i strahovali smo da ne izgorimo. Daleko smo… Predaleko za vezu, a zar da nam sex bude vrhunac ili da ne bude ništa… Osjećali smo jedno drugo.

Dvoje potpunih stranaca, dvoje ljubavnika s golemom strašću i željom, ali sa vremenom i udaljenošću kao sudijama nad našom sudbinom…

Vaš Slaven

[email protected]

Komentari

Neki baner