Cafe

Nepozvani gost…

Na vratima je stajao Igor. Naravno da ništa ne može proći a da on sve ne zakomplicira. Gledala je u njegove duboke oči i na tren su je ponovno uhvatili leptirići. Prokleto zgodan i neodoljiv stajao je pred njenim vratima skrivajući nelagodu. Nije se puno promijenio ali eto, izgledao je bolje nego ikada.

Ana je sjetno uzdahnula i ljubazno ga pozvala unutra… pokušala je glumit hladnoću premda je ovih zadnji nekoliko sati prošla sve moguće scenarije…Nekada prije u svakom trenutku mu je davala ljubav i pažnju. No očito mu ništa nije značilo kada je svu njenu ljubav zamijenio za karijeru i London. Ponudila ga je kavom i nervozna čekala da voda prokuha. Zapravo nervozno je čekala njegovo objašnjene što ne pozvan radi na njenom kauču.

Igor je izgledao ozbiljno. Oduvijek mu je brada dobro stajala. “Da li i zbog nje pušta bradu” pitala se i uhvatila dozu ljubomore. Promatrala ga je krajičkom oka, bijela košulja isticala je njegovo istrenirano tijelo i nosio je traperice po zadnjoj modi. Dečko je imao stila mora se priznati. Karlo je više bio sportski tip, rijetko ga je viđala u košuljama. Pitala se zašto već nije bila kod njega.Trebala je odmah poslije kave otići do njega i iznenaditi ga. A ovako…

la fam

Skužila je da Igor ima par sijedih i leptirići su još malo više zaplesali u trbuhu. “Kravo glupa on te je ostavio i pozvao te na vjenčanje kao da ste najbolji frendovi. Posoli mu kavu da prije ode.” – rekla si je i prvi put se nasmijala sama sebi. Soljenje kave uopće nije loša ideja. On je njoj zabiberio život već jednom i sve izgleda kao da želi opet.

Neugodnu tišinu je konačno prekinuo i pokušao pronaći ispriku za sve ove godine i njegov odlazak.”Jako si mi nedostajala ali bio sam premlad. Bojao sam se ozbiljne veze i svega što ona nosi, htio sam nešto napraviti u životu. Tamo sam upoznao nju. Dugo mi je trebalo da tebe sebi oprostim.”

Tek sad je osjetila ljutnju, zašto to sada govori?

“Igore ostavimo prošlost.Sretna sam zbog tebe.” Odgovorila je ponosno na što je on izgledao očito zbunjen. Nije očekivao takve riječi od svoje male Ane.

Nastavit će se…

Josipa Milas

[email protected]

Komentari

Neki baner