Prokletstvo vječnosti

Amnessis…

„Ti hoćeš reći, da ona uopće nije Ključ?“ – proderao se Mark, gledajući me ljutito i s gađenjem.

„Ona jest Ključ.“ – sabrano je, onim svojim svečanim tonom glasa progovorio Volkovski.

„Ali kako??“ – promucala je Lena.

„Pa upravo si nam rekao da je ona Lovac!!!“ – proderala se Sofie i stala kružiti oko mene poput ranjene zvijeri. U njima je večeras bilo mnogo više vampirskog, no ljudskog.

„Ona je oboje. U tome leži naša nada.“ – izjavio je Volkovski, ustao i prišao mi.

„Pokaži im.“ – rekao mi je i znala sam što misli. Sklopila sam oči, prisjetila se svega što sam vidjela i odaslala im te slike mislima.

Začuđeno su posjedali oko mene. Nisu nas više napadali bjesnim riječima. Volkovski je zadovoljno kimnuo glavom i sjeo za radni stol.

„Ovako stoje stvari. Svi smo vidjeli kakve ona moći ima. I znali smo od prije da se Ključ sam, u ljudskom obliku ne može braniti. Ona može. Kad sam vidio onu zlaćanu iskru kojom me opalila, kad smo uhvatili Anthonya na prepad, naslutio sam o čemu se radi, a kasnije tijekom bitke postalo mi je kristalno jasno da tu postoji nešto više. Ona je Amnessis.“ – izgovorio je s divljenjem.

„Amne što?“ – progrmila je S.

„Amnessis. Ili prosto ljudskim jezikom spoj Demona i anđela, Lovca i Ključa. Ona je njihovo božanstvo. Ne žele je ubiti, žele je uhvatiti, a kad bi im to pošlo za rukom, zatvorili bi je u zdanje, slično piramidi i podvrgnuli je jednom procesu, za koji zaista ne mogu biti siguran kako izgleda, jer o tome ne postoje detaljni zapisi, samo proročanstva i oduzimali joj energiju, koja im je oduvijek pomagala da opstaju, šire svoja carstva na druge dimenzije. Prije nje postojala je Amnessis na ovome svijetu. I oni su krenuli u pohod na nju, međutim, kako im ne bi pala u ruke, sama se uništila. Ne zna se kako, ali imamo legende o Atlantidi. Prema ovim zapisima ovdje…“ – zastao je pokazavši nam na jednu prastaru knjigu:

…Atlantida je potonula, a s njom i sve njene tajne. Amnessis je to učinila namjerno, kako bi svaki trag o njoj ostao pokopan pod morem i u nadi da čovječanstvo nikada više neće imati novu Amnessis. Međutim, prema Egipatskom proročanstvu, tisućama godina kasnije, najavljen je Njen dolazak.“ – u to je upro prstom u mene.

„I ono što nas čeka, je doslovno rat svjetova.“ – u to je ušutio.

„Što to znači??“ – promucao je Gustav.

„To znači da moramo pronaći Anthonya pošto poto jer oni vampiri nisu ovdje bili slučajno. Lovci znaju da postoji nova Amnessis.“

To be continued…

Marija Klasiček

[email protected]

Komentari

Neki baner