Život

Vrijeme za odlazak…

Jutro. Sunce je svojim zrakama okupalo prozore po kojima se stvorila rosa. Ona je već bila u kuhinji, samo je ovaj put umjesto kave koja je bila obvezna u jutro ipak napravila čaj. Trebala je već krenuti kući jer joj je otpočeo odmor ali izgleda da je tražila neko drugo mjesto za odmoriti.

14886236_10154613221602645_801426984_n

Opet joj je zazvonio mobitel, bio je to on.

– “Šta je s tobom? Zašto me ignoriraš?”, poslao je. Pročitala je poruku i opet odložila mobitel ne odgovorivši ništa. Spustila se u svoj mali vrt kako bi ubrala nekoliko ruža. Svaku je mirisala i uzimala u ruke s velikom pažnjom… Ubrala je 4 ruže i krenula, zatim je zastala i vratila se ubravši petu ružu.

– “Zašto svaki put uberem paran broj ruža iako znam da je paran broj za one tužne događaje?”, ljutila se na samu sebe…

Vratila se u svoj mali stan, uzela kristalnu vazu, napunila je vodom i stavila ruže te nastavila piti čaj. Bila je sretna jer je voljela cvijeće, a najčešće ga je samoj sebi poklanjala i ta ju je činjenica rastužila… Mobitel je opet zazvonio, i opet je to bio on.

– “Reci mi, zašto si ljuta?”

– “Zato jer mi nikada nisi poklonio cvijeće…”, odgovorila je.

– “Od kud da te sada to ljuti?”

– “Ljutilo me uvijek, samo ti tek sada govorim!”

– “Reci mi šta ti je, plašiš me…”

– “Nije mi ništa, dobro sam!”

– “Predobro te poznajem, i znam da ti se nešto događa!”

– “Nismo mi jedno za drugo, i bit ćeš sretniji pored neke druge. Samo me pusti i kreni dalje!”

– “Stvarno to želiš?”

– “Da, želim da me zaboraviš!”

– “Ne voliš me više??”, pitao ju je.

14914937_10154613221837645_966354040_n

Nekoliko sekundi samo je šutjela, a zatim se rasplakala i poklopila mu. Rukama je podbočila glavu, dok su suze klizile niz lice i padale po stolu. Nekada puna snage, sada je djelovala poprilično slabašno. Duboko je uzdahnula, izmakla ruke i ugledala prve vlasi kose na njima. Počelo je. Njena bolest uzimala je maha, a ona nije znala što da radi osim da pobjegne daleko od svih. Odlučila je spremiti kofere, podići sa banke dio ušteđevine i otići negdje daleko, negdje gdje je prije sanjala da ode…

 

Divlji Anđeo

[email protected]

Komentari

Neki baner