Cafe

Da li je kraj?

Napokon se sve počelo vraćati na staro. Barem je Ana tako mislila. Nije ga vidjela ni čula već danima. Otkako je otišao onu noć dio nje bio je razočaran, jer očito mu nije više važna. Da mu je važna već bi ju nazvao i stajao s buketom ruža pred njenim vratima. Tako barem rade u knjigama.

Oduvijek previše sanjari. Pa ta romantika ju košta glave ili barem samoće. Misli joj je prekinula kolegica, govorila joj je nešto o kavi i doručku. Definitivno kava. Baš joj je potrebna. Sjele su za stol kraj prozora i razmjenjivale iskustva s novim šefom. Ana je pokušavala uključiti se u razgovor s novim kolegicama, ali previše toga se događalo u njenom ljubavnom životu zadnjih tjedan dana. Da točno tjedan dana je prošlo otkako je otišao. Prvi put nakon dugo vremena nije plakala zbog njega, prvi put joj je zapravo pomalo svejedno. Da li je to napokon to? Da li je zbilja ovo njihov konačni kraj?

holding-hands-924942_1920

Pokušala je konačno skoncentrirati se na Sanju i Ivu, koje su i dalje komentirale kako je nekada bilo bolje, objašnjavajući novoj mladoj kolegici kako stoje stvari i čijih riječi da se drži. Zadnjih dana je zanemarila Karla. Pokušala se prisjetiti tko se zadnji javio dok je ispijala zadnju kap i jurila na radno mjesto. Na poslu je ionako napeto i samo očekuje dan kada će opet biti na burzi. Trenutno nema pravo razmišljati je li se ipak ona prva njemu javila. Poslati će mu na kraju radnog vremena poruku i pozvati ga u šetnju i cugu. Može onaj novi pub. Hmm, ali što da odjene?  Voli li uopće Karlo pubove? Igor je volio. Čekaj zašto joj je opet on upao u ovaj vražji vrlog misli. Odlučila je ipak da će večeras obući onu svoju kratku crnu haljinu i novi kaput. Može i one čizmice od prošle zime. Karlo sigurno nije važno kakve su čizmice. No sve i da je, službeno još nisu par, ma ni p od para. Izašli su 3 puta i zadnji put su se ljubili pred njenom zgradom. Da, bilo je sjajno, osjetila je leptiriće. I sad ih je osjetila. Ako ništa bar se sjajno ljubi, a i uvijek mogu biti frendovi. Frendicama se sviđa Karlo. No kako i ne bi, Karlo izgleda sjajno i nježan je prema njoj. Nitko nije odavno prema njoj toliko brižan. Sva tri puta na spoju bi joj poklonio cvijeće i čokoladu. Obasipao bi ju komentarima i davao do znanja da mu se sviđa. To je predivan osjećaj. “Slušaj ti Ana Božić, nećeš uprskati ovu šansu” rekla je sebi i blago se nasmiješila. “Karlo je onaj pravi i sada ćeš ga pozvati van”.

Udahnula je, i napisala poruku.

Poruka poslana.
Na mreži je…

Josipa Milas

[email protected]

Komentari

Neki baner