Očima poznatih

Svjetski uspjeh Kristine Vukas…

Kristina Vukas je mlada hrvatska pjevačica uz čije pjesme ste se veselili, plesali, tugovali, zaljubili i popili po nekada koju više. Ali Kristina nije samo pjevačica, bavi se i glumom i plesom i modom. U njenoj biografiji piše da voli kreativne dečke, samo da znate, ali nije je lako impresionirati. Prenosim Vam razgovor u kojem ćete saznati nešto više o njoj, o njenim počecima, šta sluša privatno, kakvi planove ima za budućnost i još po nešto. Uživajte!

12341465_1498889607080587_6872676742200776943_nDosta mladi ste počeli da se bavite muzikom, naišla sam na podatak da ste s devet godina imali prvi nastup na HRT-u, ali Vaš prvi singl izlazi 2012. Pa recite nam koliko su teški počeci i kolika je podrška kolega?

Počeci su mi bili baš teški. Dok sam se glazbom bavila kroz školu, amaterski, svi su mi bili podrška. Ali kad sam se počela baviti profesionalno rijetko tko me podržao. Ali sam isto tako znala da ne trebam nikog slušati osim sebe. Ne možeš usrećiti druge ljude tako da živiš po zakonima koji nemaju veze s tobom. Hrvatska estrada dosta teško prihvaća nove izvođače, čak i kada imaju hitove.

Da li ste imali ili imate i sada uzora na muzičkoj sceni, bilo svijetskoj ili balkanskoj?

To su za mene uvijek bili Madonna, Michael Jackson, Beyonce. Svo troje su se bavili/bave plesom, pjevanjem i glumom kao i ja i to se vidjelo na nastupima.

Šta mislite o muzičkoj sceni na Balkanu i postoji li neko od kolega koga biste izdvojila da najviše volite slušati privatno?

Severinu volim slušati, Dinu Merlina, Joksimovića, Cviju, Connect…Divim se svima koji su uspjeli stvoriti karijere na domaćoj sceni. Mislim da se od svakoga može nešto naučiti.

12565495_1511897482446466_3880130688290403962_nZa koju svoju pjesmu ste najviše vezani?

Sve moje pjesme su moja djeca. Tako ih iz šale zovem. Napraviš ih pa ih pustiš u svijet, haha. Tako da sam vezana za sve. Ali ima onih koje su bolje prošle pa ih češće čujem.

Ženski dio muzičke scene dosta često svoje spotove bazira na seksipilu. Šta mislite o zastupljenosti sexy spotova i koliko su oni bitni za uspjeh i da li su uopće?

Mislim da ništa od toga nije važno koliko je važno imati dobru pjesmu/pjesme i biti najiskrenija verzija sebe. Ako si seksipilan budi seksipilan, ako nisi nemoj ni pokušavat jer izgleda morbidno. Publika osjeti iskrenog izvođača i to je ono što žele čuti i vidjeti.

Slušajući vašu glazbu od prije i novi singl koji je izašao nedavno Vaš stil se dosta promjenio. Možete li nam objasniti kako je došlo do ove promjene?

Uvijek sam voljela komercijalnu glazbu. Tako radim komercijalnu glazbu za naše tržište i za svjetsko. “Tease” stil muzike kojeg slušam puno duže nego našu komercijalnu glazbu. Dosta tog basa ima i u mojim novim pjesmama, neke su izašle iz radionice, a neke još čekaju svjetlo dana.

Sad kad smo svjedoci promjena u vašoj karijeri otkrijte vašim fanovima kako planirate dalje, tj da li ćete nastaviti u ovom stilu, vratiti se starom ili pak neka kombinacija?

Nastavit ću u ovom stilu jer se tako sada osjećam. Moja glazba će uvijek biti reflekcija đira u kojem jesam, ali će biti povezana tako da slušatelji znaju da sam to ja. Ne namjeravam mijenjati žanr ali se volim igarti sa različitim stilovima muzike.

ivan

Photo by: Igor Dugandžić

Malo više o zadnjem projektu, mislim da bi to sve nas najviše zanimalo?

Jedna izdavačka kuća u New Yorku se zainteresirala za mene još prošle godine. Zovu se Para Music Group. Razgovarala sam sa vlasnikom par puta i shvatila da je to ozbiljna kompanija. Vlasnik je bio toliko zainteresiran za suradnju da je bez mog potpisanog ugovora sjeo u avion i došao u Hrvatsku da me upozna. Tada smo i snimili vokale za “Tease” te je on odnio pjesmu u USA da se miksa. I eto, par mjeseci kasnije smo je pustili u svijet.

14705863_1601758376793709_1184547523051443277_nKako zamišljate spot za pjesmu Tease i da li je on već u pripremi?

Spot je trenutačno u predprodukciji. Biti će izazovan ali fin. Vjerojatno u suradnji sa jednim američkim brandom kojeg, nažalost, još ne smijem spominjati. Trebao je biti sniman sredinom rujna ali smo tada radili na drugim singlovima tako da se snima krajem studenog.

I za kraj, gdje Kristina vidi sebe za pet godina, na balkanskoj ili američkoj, odnosno svijetskoj, muzičkoj sceni?

Svatko tko voli svoj posao želi napredovati, zar ne? Smatram da je napredak preći sa hrvatske scene na svjetsku. I ne, nije to samo izlet niti test. To je moja sadašnjost. A definitivno je cilj da mi ostane i budućnost.

Kristinin novi singl “Tease” možete poslušati klikom na sliku s istoimenim naslovom, a zajedno se možemo prisjetiti i njenog prvog hita”Odnijela te votka” kojim je i službeno debitirala na našoj sceni i koji je i dalje drma radio postajama, klubovima ali ima i skoro 3 milijuna pregleda na YouTube-u.

Ramiza Tibo

[email protected]

Komentari

Neki baner